Капанският събор се мести от Гецово в Пчелина

Седмото издание на Капанския събор няма да се проведе в Гецово, както досега, а в местността Пчелина, съобщи кметът на община Разград д-р Валентин Василев. Решението било взето след обстоен анализ на експертите от Дирекция „Култура“. Мотивите са, че с всяка изминала година интересът към събитието нараства и на Пчелина ще има повече място за изява и разгръщане на събитията, съпътстващи събора. Амбициите на местната управа за следващите години съборът да стане регионален и да продължава 2 – 3 дни.
За тазгодишното издание, което ще се състои на 3 юни от 10,00 ч. на поляната в местността „Пчелина“, вече са се записали за участие 19 фолклорни формации от 11 населени места: Каменово, Кривня, Разград, Цар Калоян, Гецово, Островче, Топчии, Костанденец, Осенец, Пороище, Садина и други. Заявки за участие ще се приемат до 20 май. Освен надпяването и надиграването, ще има две съпътстващи събития – детска работилница за усвояване на различни занаяти и спортна програма със забавни игри за деца и родители. Предвиждат се и кулинарни изяви, както и представяне на капански тъкани, бродерии и предмети на бита.
Вечерта от 18,00 ч. ще се състои концерт на гостуващи изпълнители – оркестър „Лира“ от Добрич и дуетът Мария и Магдалена Филатови.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Капанският събор се мести от Гецово в Пчелина"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*