С кулинарен воаяж из Европа откри празници РУ – Разград

С пътешествие в европейския кулинарен свят започнаха майските празници в Разградския филиал на РУ „Ангел Кънчев”.
На 9 май, Деня на Европа в библиотеката на Филиала клуб „Сладко и солено” представи кулинарни изкушения от всички страни-членки на Европейския съюз. Направена бе и презентация на културни и исторически обекти в ЕС. Събитието се организира съвместно с Европейския информационен център във Велико Търново.
В изложбата участваха и трите рускини, които тази година се обучават във Филиала по програма „Еразъм”, въпреки че Русия не е член на ЕС. Те бяха приготвили руска сельодка под кожух. Студентите от клуба представиха баварска закуска, румънска мамалига, френски сладкиш, италианска пица „Капричиозо”, английска торта с моркови, родопска баница, домашно кисело мляко, маджун, баница, питка, българска торта със знамето на ЕС и др. Имаше и академично сирене, приготвено в лабораториите на Филиала, както и здравословни функционални бисквити с натурални продукти без консерванти и оцветители, разработени по проект на новия асистент от катедра „Биотехнологии и хранителни технологии“ Гьоре Наков. В клуба участват близо 40 студенти от трети курс по специалността „Технология на храните”.
Програмата на майските празници включва Дни на отворените врати във Филиал Разград от 15 до 19 май. На 18 май от 10 ч. в хотел „Централ” ще се проведе среща по проект за инвестициите в Европа, съвместно с Европейски информационен център във Велико Търново. След обяд ще се състои Студентска научна сесия. На 19 май е насрочен Регионален научен семинар „Биотехнологии, храни и здраве”. На 28 май ще се проведе празник на открито „Пчелина – 2017”, със състезания, щафети, занимателни игри.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "С кулинарен воаяж из Европа откри празници РУ – Разград"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*