Емил Гиздов стана кмет на Гецово след убедителна победа на балотажа

Кандидатът на местната коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Емил Гиздов спечели изборите за кмет на разградското село Гецово. На втория тур той е получил подкрепата на 474 избиратели, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Радка Башакова. За Мария Иванова, издигната от ГЕРБ, са гласували 387 избиратели.
Частичните избори за кмет на Гецово приключиха с 55,77 процента избирателна активност. Своя вот са упражнили 869 от общо 1558 гласоподаватели. Изборният ден е преминал спокойно, в ОИК не са постъпвали жалби или сигнали за нарушения.
Новият кмет на Гецово Емил Гиздов е на 54 години и е икономист по образование. Бил е барета от специализирания отряд за борба с тероризма, работил е в Института по механика и биомеханика към БАН в София. А в последните 11 години – като управител на „Водоснабдяване – Раковски“. В Гецово живее от 25 години. Съпруг е на директора на Филиала към Русенския университет доц. д-р Иванка Желева.
Гиздов се кандидатира за кмет на Гецово за втори път. През 2011 година той загуби балотажа от Пламен Пантилеев с 62 гласа.
До провеждането на частични избори в селото се стигна, след като ОИК в Разград прекрати предсрочно пълномощията на кмета Пламен Пантилеев заради влязла в сила осъдителна присъда за управление на автомобил след употреба на алкохол.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Емил Гиздов стана кмет на Гецово след убедителна победа на балотажа"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*