Разградчанката Алекс Златева с блестяща изява на фестивал в Малта

Възпитаничката на Музикалната школа в Разград е с втора награда, а първата е за домакините
Тринадесетгодишната възпитаничка на Музикална школа „Илия Бърнев” към НЧ „Развитие” в Разград Александра Златева представи блестящо България на Международния конкурс EURO STARS в Малта. Тя бе класирана на второ място, като първото бе отредено на участник от Малта. Над 120-те певци от 5 до 18 години от 16 държави са били оценявани от международно жури, като музикалните специалисти не са имали право на глас само за своите сънародници.
Талантливата млада певица получи възможността за участие във фестивала след отличното си представяне на конкурса „Сребърна Янтра“, където бяха селектирани 10 изпълнители за участие в Малта. Организатор и директор на фестивала е Мартин Дегабриеле, който лично е пратил покана за участие на разградчанката. За Алекс това е сбъдната мечта, тъй като е първото й участие в конкурс в чужбина.
Във възрастова група 10-13 години Алекс е с втора награда за изпълнението на песента на Селин Дион „I Surrender”. Алекс отправи специални благодарности на вокалните си педагози Надежда Радославова и Адриан Маджаров, както и на спонсорите „Антибиотик“ и „Амилум-България“ за оказаната подкрепа. Благодари и за невероятната подкрепа, която е получила от всички от отбора на „Сребърна Янтра“ и на ръководителя на българската делегация Румяна Начева.
Конкурсът е приключил с гала-концерт на лауреатите, в който е участвала и Александра. Тя сподели, че никога няма да забрави вълнението от тази изява и разветите български знамена, когато се появила на сцената. След отличното си представяне в Малта Алекс вече се готви първо за изпитите за гимназия след VII клас и за следващи конкурси във Варна, Петрич и Горна Оряховица.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Разградчанката Алекс Златева с блестяща изява на фестивал в Малта"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*