Детски рисунки красят Русенския университет

Момичета и момчета от детските градини „Пинокио“, „Чучулига“, „Синчец“ и „Пролет“ представиха изложба със свои рисунки, посветени на хората с увреждания във фоайето на Русенския университет. 30-те творби бяха селектирани в конкурса, обявен от общоуниверситетския клуб „Различни и равни“ в партньорство с Регионална библиотека „Любен Каравелов“.
Изложбата бе открита от ректора на Русенския университет проф. Велизара Пенчева, която каза, че подобни инициативи са полезни не само за децата, а и за възрастните, които трябва да се учат от техния ентусиазъм.
Децата бяха подготвили програма със стихове, песни и танци, която представиха пред публиката от студенти, преподаватели и гости в Русенския университет.
Студентите от клуб „Различни и равни“ предвиждат да обявят нов конкурс за рисунка в навечерието на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. В следващото „пораснало“ издание ще се включат ученици от първи до четвърти клас. Идеята на организаторите е конкурсът да стане ежегоден, като всяка следваща година възрастта на участниците ще се увеличава.
ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Детски рисунки красят Русенския университет"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*