Детско-младежкият хор при ОМД – Русе с участие в „България пее“

На 23 април в София по покана на Българския хоров съюз Детско-младежкият хор ,,Св. Георги Победоносец“ при Общинския младежки дом Русе, с диригент Мина Драгнева-Влайкова и пианист Божена Иванова, представи града ни във второто издание на Националната хорова инициатива на БХС и Съюза на българските композитори „България пее“.
В рамките на три дена от пролетта – 21, 22 и 23 април, в много градове на България се проведоха хорови концерти, в които хиляди изпълнители от различни възрасти се включиха с певческия си талант и любовта си към хоровото изкуство. Под мотото ,,Заедно“ гласовитите ни хорове показаха със завладяваща енергия и дух, че ние, българите, също имаме изградени национални традиции и завоевания в хоровото изкуство, че те са живи, желани, вълнуващи, в крак с времето и се развиват.
За своята цялостна дейност хор ,,Св. Георги Победоносец“ при ОМД Русе бе удостоен от Българския хоров съюз с Диплом за високи постижения и принос за развитието и популяризирането на българското хорово изкуство. Наградата връчи председателят на БХС Галина Луканова.

Оставете първия коментар към "Детско-младежкият хор при ОМД – Русе с участие в „България пее“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*