Англичанин поиска политическо убежище и гражданство в България

Искането си Джонатан Тейлър отправя в открито писмо в социалната мрежа Фейсбук

Англичанин поиска българско гражданство и политическо убежище у нас. Искането си Джонатан Тейлър отправя в открито писмо в социалната мрежа Фейсбук, в което обявява и мотивите си. Според него с желанието си да напусне Европейския съюз родната му Великобритания е извършила едно огромно предателство.
„Дойдох да живея в България като гражданин на Европейския съюз. Гражданство, с което най-много се гордея, защото всички ние сме европеци. Никога не съм искал да живея в изолация, а в рамките на един всеобхватен съюз от държави, федерален съюз, който приветства всички, независимо от раса, националност или религия. Най-великият създаван някога демократичен политически съюз на мира и сътрудничеството обаче, сега е в опасност и Обединеното кралство трябва да поеме отговорността за това. Те предприеха курс на конфронтация чрез изнудване и сега трябва да бъдат държани отговорни за своите действия. Апелирам да няма никакво съчувствие и политическа толерантност към Обединеното кралство за тяхното оттегляне“, категоричен е британецът Тейлър. Според него с гласуването за брейкзита, Великобритания е извършила своето политическо самоубийство. Освен това в решението на своите сънародници Джонатан вижда заплаха и за себе си и съпругата си, шотландка, която също живее с него в България. „Изправен съм пред заплахата от бездомност, ако правата ми да остана в България бъдат отнети. Оставих всичко, за да дойда тук и нямам нищо, заради което да се върна. Ще сляза от самолета в Англия без работа и без достъп до държавна помощ. Моето бъдеще е на абсолютна нищета, от която авглийските и уелските „брейкзит“, подкрепящи излизането от ЕС, изобщо не се интересуват. Затова се обръщам към Република България да ми бъде дадено политическо убежище“, завършва писмото си Джонатан Тейлър.
Британецът и приятелката му живеят от дълги години в севлиевското село Крушево. Джонатан е музикант, певец и композитор. Възхитен от българската природа, история, бит и традиции, той написа песни за Баба Марта, Митко Палаузов, Хаджи Димитър и огнената българска домашна ракия.
Иван ГЕОРГИЕВ

Оставете първия коментар към "Англичанин поиска политическо убежище и гражданство в България"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*