Музика, песни и танци на Фестивал „Божурите“

За шестнадесети път се проведе Фолклорният фестивал „Божурите“. Поради лошото време той не можа да се проведе в традиционната природно-защитена местност Мющерека край село Беловец, а в големия салон на читалището в Кубрат. Това не попречи на многобройната публика да се наслади на изпълненията на близо 350-те самодейци от 13-те читалища в общината.
Сред официалните гости бяха народните представители Ахмед Ахмедов, д-р Хасан Адемов и Ихсан Халил, областния председател на ДПС в Разград Севгин Шукри, председатели на общински съвети в областта, цялото ръководство на община Кубрат, кметове на градове и села, общински съветници и други.
Фестивалът бе открит с кратко приветствено слово съм всички участници от кмета на община Кубрат Алкин Неби. Концертната програма започна с изпълнения на състави и индивидуални изпълнители на домакините от читалището в Кубрат. След това се заредиха изпълнения на певци, танцьори и музиканти от самодейните колективи към читалищата в общината. Художествените ръководители на съставите получиха грамоти за участие от директора на Дирекция „Просвета, култура и техническо обслужване“ към Община Кубрат Стефан Калинов.
Светломир КИРОВ

Оставете първия коментар към "Музика, песни и танци на Фестивал „Божурите“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*