555 лв. събраха благотворително за храма „Всех Святих“

Сн.: Петър СТАМЕНКОВ

За втори път Сдружение „Северно сияние“ инициира благотворителен концерт в подкрепа събиране на средства за русенския храм „Всех Святих”. Концертът се организира съвместно с Русенската Митрополия и Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ -Русе.
В програмата участваха Жулиета Иванова, която беше и водещ на концерта, изпълнители от Вокално студио за поп и джаз „Икономов” при Възрожденско читалище „Зора” и ученици от специалностите „Ударни инструменти”, „Народно пеене” и „Класически танци” в Националното училище по изкуствата. В продължение на час и половина те представиха емоционални изпълнения пред публиката, която подкрепи благотворителната кауза в зала „Русе”.
Концертът се състоя на 22 април (събота) от 18 часа в зала „Русе”, с благословията на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум. Входът бе с благотворителни покани на стойност 5 лв. Желаещите да се включат с дарения за целта на събитието, имаха възможност да го направят във фоайето на залата от 13 ч. до 18 ч.
Събраните средства са в размер на 555 лв. На 24 април председателят на Сдружение „Северно сияние” – организатор на благотворителния концерт, Вили Икономов дари събраните средства на Русенската митрополия, която на 20 февруари 2017 г. получи официално нотариалния акт за собственост на храм „Всех Святих”.
ФОРУМ

Оставете първия коментар към "555 лв. събраха благотворително за храма „Всех Святих“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*