Федерацията на жените ще подпомогне социално слаби абитуриенти от Разград

Средствата бяха събрани на традиционната благотворителна изложба

За деветнадесета поредна година в Разград се състоя традиционната Великденска изложба базар за събиране средства на социално слаби абитуриенти. Организатор е Федерацията на жените съвместно с Община Разград.
В изложбата-базар освен неправителствената организация, участваха малките художници от Центъра за работа с деца, от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество, както и жени от Съюза на пенсионерите и от Съюза на инвалидите. Благотворителната кауза подкрепиха бившият евродепутат Мариела Баева и десетки фирми, които предоставиха за продажба свои продукти и дариха парични суми. Във фоайето на Филхармонията неправителствената организация бе изложила писани великденски яйца, домашно приготвени козунаци, баници, питки, сладкиши, картички и сувенири.
Общо 3920 лева са били събрани от базара, съобщи председателят на Федерацията на жените Любка Стоянова. С тези средства ще бъдат подпомогнати 28 абитуриенти, като всеки от тях ще получи еднократна помощ от по 140 лева. Това ще стане на специално тържество, което Федерацията ще организира на 27 април.
Зрелостниците ще бъдат определени от педагогическите съвети в учебните заведения, като се вземе предвид социалното им положение и успехът им в училище.
Управителният съвет на Федерацията на жените благодари на всички спонсори и участници, които се включиха в благородната инициатива.
ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Федерацията на жените ще подпомогне социално слаби абитуриенти от Разград"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*