Музикална вечер с Маги Петрович и Виктор Самсонов в Русе

Двамата музиканти изпълниха по завладяващ начин авторски песни и кавъри в стил фюжън

На 21 април 2017 г., от 21 ч., в Културен център BH – Русе, се състоя Музикална вечер с Маги Петрович и Виктор Самсонов. Двамата музиканти изпълниха по завладяващ начин авторски песни и кавъри в стил фюжън. В техните импровизации са включени beatbox мотиви, които звучаха с помощта на loop машина. Маги Петрович свири на виолончело, а Виктор Самсонов на китара.
Маги Петрович е специализирала свирене с виолончело в Лондон и Хага. Като гост-музикант със своето виртуозно изпълнение тя придава специфично очарование в звученето на албума Mare Verborum („Море на думите“) на групата Kayno Yesno Slonce. Нейната музика е пленявала публиката в зали като Royal Albert Hall (London), Royal Concert Hall (Nottingham), Playhouse (Edinburg), Oddisey (Belfast).
Виктор Самсонов заминава с майка си за ЮАР, когато е на 10 години. На 19 години става модел и неговите снимки могат да се видят в списанията Cosmopolitаn, GQ и Fair Lady. Най-много обича да се снима за Calvin Klein – реплика на стара фотосесия с Марк Уолбърг и Кейт Мос. Същевременно участва в различни младежки банди из рок клубовете и свири с цигулката си като уличен музикант. Той казва за себе си: „Аз съм топъл човек. Харесвам топлото общуване. Не обичам строги погледи и студена енергия, това ми убива душата“.
Маги Петрович и Виктор Самсонов се запознават, когато тя се връща от едно турне в Англия, а той от ЮАР. Маги харесва изпълнението му, а Виктор е впечатлен от нейния талант и така сформират банда.
Никола БЕНИН

Оставете първия коментар към "Музикална вечер с Маги Петрович и Виктор Самсонов в Русе"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*