Три златни плевенски медалистки ще представят България в Словения

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Арт школа „Колорит” – Плевен ще участва на международния арт форум „Strmol 2017 – Илюстрация”
Арт школа „Колорит” – Плевен ще представи България на международния арт форум „Strmol 2017 – Илюстрация” в Словения, съобщи ръководителката на школата Майя Ананиева. Участниците от различни страни ще имат доста интересно творческо предизвикателство, разказва тя. Младите творци ще имат възможност с екскурзовод да разгледат Strmol castle – един от най-интересните замъци в Словения, запазен непокътнат от XIII век и да се запознаят с неговата архитектура, интериор и история. Те трябва да добавят по няколко илюстративни елемента в своята картина, пресъздаваща замъка и да покажат чрез изразните средства на илюстрацията интересния живот на неговите последни собственици Rado и Ksenija.
Награждаването на победителите ще стане в уникалния парк от XVII век, който заобикаля замъка. Ръководителят на арт школа „Колорит” е подбрала творчески екип от три златни медалистки на школата – 15-годишните Християна Дечева, Християния Василева и 17-годишната Йоана Габровска.
Състезанието ще бъде на 20 април. Два дни участниците ще имат екскурзии в Любляна и на езерото Блед.
Международният арт форум се организира от художественото училище Davorina Jenka в Cerkle Na Gorenjskem и e асоциирано към UNESCO.
Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Три златни плевенски медалистки ще представят България в Словения"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*