Гимназията по транспорт и строителство в Разград стана на 96 години

Най-старото професионално училище в областта чества своя празник с игри, състезания и награди

Гимназията по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ в Разград отпразнува достойна за уважение възраст – 96 години. Инициативите стартираха още на 5 април с игра кръстословица на тема: „Мога да опитам“, химична задача: „Познавам избрания елемент“, забавни математически задачи и спортни състезания.
В деня на патронния празник учители и ученици поднесоха венец пред бюст-паметника на Христо Смирненски. След това всички се включиха в разнообразни изяви: тенис на маса и футбол – финал, представителни занятия по проекта „Твоят час“ – клуб „Хоби кар“, клуб „Как да се обличам и държа в обществото“ и клуб „Любители на природата“. По традиция на този ден на училищния полигон ученици от завършващия випуск показаха умения и мериха сили в състезание по майсторско управление на МПС.
Празникът завърши с тържество, на което звучаха стихове на „вечния юноша“ Христо Смирненски и бе направена презентация за изявили се възпитаници на учебното заведение в регионални и национални състезания по професионална подготовка. Много от учениците получиха грамоти и награди, връчени от заместник областния управител Нурие Црънгалова.
Постижение за гимназията са две участия в престижни състезания. Първото е Националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“, проведено в Горна Оряховица. В него са участвали Иван Божанов и Пламен Иванов от XI клас с ръководител инж. Фаня Тодорова. Второто е в град Шумен – регионален кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, на който отборът на училището е класиран на 5-о място сред 12 отбора, има и индивидуална награда – трето място за най-добър монтьор, връчена на Найден Руменов. Гордост за всички са участниците Явор Маринов, Найден Руменов, Денислав Цанков и Мустафа Ахмед от XII клас с ръководители инж. Стефан Хаджистанчив, инж. Гергана Йорданова и инж. Марин Маринов.
Градуса на празничното настроение вдигнаха изпълненията на Богослов Стоянов – бивш възпитаник на гимназията. Той събра възхищението на публиката с песните „Назад, назад, моме Калино“ и „Дей гиди, луди, млади години“. Атракция и изненада за всички беше включването на директора инж. Димитричка Ангелова в дует с певеца.
Празникът на училището беше уважен и от много гости от РУО, Областната администрация и директори на училища.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Гимназията по транспорт и строителство в Разград стана на 96 години"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*