122 бакалаври и магистри получиха дипломи в Плевен

В Деня на здравния работник – 7 април, Факултет „Обществено здраве” на Медицински университет – Плевен отбеляза двоен празник. По традиция се състоя тържество за връчване на дипломите на бакалаври и магистри от четирите специалности на факултета. Тържествената промоция се проведе в зала „Магнум” на Втора клинична база „Проф. Марин Ганчев“. Церемонията откри проф. Силвия Янкуловска, декан на факултет „Обществено здраве”, след което приветствие отправи и проф. д-р Славчо Томов – ректор на Медицинския университет. „Макар и сравнително млад като институция, нашият университет се развива динамично, поддържайки своя профил на новатор, именно заради младите хора, които се обучават в него. Защото нашите студенти искат и заслужават най-доброто и качествено обучение, достъп до високите технологии и подходящи условия за научно и академично развитие. И ние, смея да кажа, им ги осигуряваме“, с тези думи се обърна към дипломантите проф. д-р Томов. Той даде висока оценка и на студентската кампания „Благодаря ти, докторе!“, провела се по инициатива на Асоциацията на студентите по медицина в България – клон Плевен в навечерието на празничния 7 април.
Поздравителен адрес към дипломантите бе връчен и от председателя на местния парламент Мартин Митев. „Позволете ми от името на Общински съвет – Плевен и лично от свое име да ви поздравя по случай дипломирането на Випуск 2017 на Факултет „Обществено здраве“. Зад успехите на бъдещите здравни специалисти стоят всеотдайността, опитът и неуморният труд на цялата академична общност на висшето учебно заведение. Авторитетът на Университета е резултат от дългогодишния труд на поколения прекрасни преподаватели, на техния професионализъм и всеотдайност да дават знания, да подкрепят професионалното израстване на студентите и да бъдат пример за тях. Уважаеми дипломанти, авторитетът на Университета е резултат и от вашата градивна енергия и успешната ви професионална реализация след завършването ви. Винаги помнете, че емблемата възпитаник на Медицински университет – Плевен е повод за гордост, но и огромно задължение! Пожелавам ви здраве, енергия и успешна професионална реализация“, каза в поздравлението си Мартин Митев.
От името на дипломантите на приветствията отговориха отличниците на випуска Милена Александрова – магистър в специалност „Управление на здравните грижи“ и Поля Ламбева – бакалавър в специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“.
Общо 122-ма бакалаври и магистри от четири специалности на факултет “Обществено здраве” изрекоха Хипократовата клетва. На празничния 7 април се дипломираха 19 бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” (Випуск 2016), 16 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“ (Випуск 2016), 31 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи” (Випуск 2017), 35 магистри от специалност „Управление на здравните грижи“ (Випуск 2016 и 2017), 21 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ (Випуск 2017). 36 от дипломантите завършват обучението си с отличен успех.
Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "122 бакалаври и магистри получиха дипломи в Плевен"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*