Млада художничка от Елена с изложба на графични портрети

В навечерието на Цветница талантливата млада художничка Ренета Петрова уреди своя трета самостоятелна изложба, този път със съдействието на Музея на Възраждането в Елена. Много ценители на изобразителното изкуство, нейни приятели и почитатели дойдоха на откриването в къщата музей „Иларион Макариполски“, където са подредени най-новите творби на авторката в графичния портрет.
Ренета е родена и отрасла в близката до Елена махаличка Граматици, близо до природата, обикновените хора и техния живот. От дете рисува възрожденски къщи, приказни и исторически герои, печели и първите си награди от конкурси. Младежките й години не са от най-леките. Изоставя рисуването и заминава за Холандия, където започва работа. Попада в един нов свят. Архитектурата, изкуството, човешките взаимоотношения силно я впечатляват и провокират отново да рисува, най-вече портрети. Те се раждат от срещите й с интересни персонажи от различни социални прослойки. Завършва в Амстердам изобразително изкуство, там участва в една обща, има и самостоятелна изложба.
През 2014 година Ренета се завръща в България и съвсем наскоро прави втора самостоятелна изложба, която е посрещната с голям интерес. Изящните й графични портрети, които силно впечатляват, говорят за голямата дарба на художничката, съчетана с усъвършенствана техника.
Младата жена вече се установи в Елена, създаде семейство и е щастлива майка на двегодишно момченце.
Мария СИМЕОНОВА

Оставете първия коментар към "Млада художничка от Елена с изложба на графични портрети"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*