Умен химикал, откриващ грешки, изобретиха разградски ученици

Първо място и смарт гривна донесе иновативният продукт за ПГИ „Робер Шуман” в Разград

Предложения за иновативен продукт в сферата на новите технологии, финансите, науката и културата са казусите, които екипи от ученици от цялата страна решаваха на национално състезание в София Тех Парк.
По повод седмицата на спестовността и парите Джуниър Ачийвмънт България организира национално състезание – Иновативен финансов лагер. Избрани ученици от цялата страна имаха възможността да участват и да дадат своите креативни идеи, за решаване на основни проблеми в обществото.
Град Разград бе представен само от ученици от ПГИ „Робер Шуман”- Никол Бонева, Сияна Бонева и Елчин Гюрхан от XI г клас, специалност „Маркетингови проучвания”.
За първа година те изучават предмет „Работа в учебно предприятие”.Имат създадени реални учебни фирми, които работят към Джуниър Ачийвмънт България. В тези часове са поставени основите на предприемаческото мислене, на креативността и новаторството.Мотивирани от своя консултант Иванка Танева, получили знания умения и натрупали опит, учениците със самочувствие и хъс, достойно предложиха и защитиха новаторските си идеи на провелото се в София състезание.
Първо място, грамота и смарт гривни спечелиха Сияна Бонева и нейният екип. Идеята им е в сферата на новите технологии – химикал, който сам открива правописни грешки. При допусната грешка той започва да вибрира. Така този, който го използва, може веднага да реагира и да я коригира.
Еуфорията и емоциите на участниците в състезанието бяха пренесени и в гимназията по икономика.Слушайки разказите на своите съученици, техните вълнения и преживявания, учениците получиха една допълнителна мотивация за работа, нови изяви и постигане на успехи.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Умен химикал, откриващ грешки, изобретиха разградски ученици"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*