Наградиха победителите в Националния конкурс „Димитър Ненов”

Музикалното събитие приключи с галаконцерт на призьорите в различните категории

Християна Наковска от МШ „Илия Бърнев” към НЧ „Развитие 1869” спечели специалната награда на Къща музей „Димитър Ненов” за най-добро изпълнение на негово произведение на Националния конкурс за млади пианисти на името на известния композитор, роден в Разград. Талантливата пианистка бе най-добра и в своята трета възрастова група, където заслужи първото място. Специалната награда на НЧ „Развитие 1869” за високи постижения на конкурса получи Галина Героева, преподавател в МШ „Илия Бърнев” за високи педагогически постижения.
С награждаване на победителите и галаконцерт приключи Шестото издание на конкурса. Отличията бяха връчени от председателя на Общинския съвет Надежда Радославова. Тя поздрави участниците в конкурса и заяви, че независимо от това какво е класирането, всеки един от тях е победител. Радославова пожела на младите пианисти вдъхновение, устрем и слънце във всичко, което правят.
В първа възрастова група първа награда бе присъдена на Дамян Стоев от Шипка и Тома Николаев от Казанлък. На втора място е Невена Цанкова от Разград, а на трето са Михаела Михайлова от Силистра и Никол Димитрова от Разград. Наградените в тази група освен дипломи получиха и плюшени играчки.
Победител във втора възрастова група е Ивана Хосровян от Разград – също възпитаничка на Музикална школа „Илия Бърнев”. На второ и трето място са Славена Денчева и Дерия Генджева, и двете от Разград. Поощрителна награда получи Павел Колев от Силистра.
Призът в трета възрастова група отиде при Християна Наковска, а наградите за второ и трето място получиха Симеон Божилов от Шумен и Адриана Узунова от Казанлък. Поощрителна награда бе връчена на Виктор Димитров от Шумен.
В четвърта възрастова група по преценка на журито първо място не бе присъдено. Второто място си поделят двама млади пианисти – Кристина Дончева от Разград и Делян Илиев от Шумен, а на трето място е Тонислав Троев от Шумен.
Първа награда в пета възрастова група също не бе присъдена, а на второ място бе отличен Радомир Янков от Разград.
Победителите в първа възрастова група в категория клавирно дуо са Славена Денчева и Мартина Георгиева от Разград. На второ място са класирани Мелиса и Иляйда Нури от Шумен.
Организатори на конкурса са община Разград, НЧ „Развитие 1869” и къща музей „Димитър Ненов”. В него участваха 20 млади таланти от Разград, Шумен, Силистра и Казанлък. Пианистите бяха оценявани от жури, председателствано от Евгени Желязков и членове Албена Димова и Надежда Милева. Председателят на журито също поздрави момичетата и момчетата за изпълненията и таланта им и им пожела още по-големи успехи на сцената.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Наградиха победителите в Националния конкурс „Димитър Ненов”"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*