Картини на Валентин Карапетров красят Община Русе

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров се срещна с художника Валентин Карапетров и неговата съпруга. Присъства и директорът на Художествената галерия – Елена Великова.
Валентин Карапетров, известен още с псевдонима си Каравальо (Caravallio), е роден в Добрич, но прекарва детството си в град Русе, от който пази топли спомени и впечатления. Най-ярките образи, запечатали се в съзнанието му, са Паметникът на свободата, Паркът на младежта и огледалната зала. Споделя, че обича да се връща в крайдунавския град и е приятно изненадан от промяната в облика и развитието му.
Живее със съпругата си в Германия, а преди да се пенсионира е работил в областта на градската реклама и като художник на свободна практика.
Каравальо, като инициатор на срещата, прояви желание да дари на Община Русе няколко картини с Паметника на свободата в различни нюанси и настроения. „Те изразяват Свободата и нейната същност, която е близо до хората, а град Русе е близо до сърцето ми“, сподели той. Григоров заяви: „За нас е изключително ценно да осъществяваме контакти с творци, които създават прекрасни произведения с послания и допринасят за културното развитие на града ни. Още повече държим на хората, които остават верни на корените си и се връщат често в страната си“.
Художникът, наследил таланта от баща си, дари от картините си и на Художествената галерия. Създал е онлайн платформа за произведенията си, която има голяма посещаемост от цял свят.

Оставете първия коментар към "Картини на Валентин Карапетров красят Община Русе"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*