Първо място за доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества

Плакетите са за разградски деца, представили ефективни кампании и инициативи

С първо място и най-интересно представяне на ефективни кампании и инициативи се завърнаха доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества Разград. Те участваха в тридневен семинар-тренинг на тема „Личностно-развитие – учене чрез опит, обмяна на добри практики за ефективна превенция“, по Превантивна програма за борба срещу злоупотребата с наркотични вещества.
Домакин и организатор на обучението бе Превантивно-информационният център по зависимости в Стара Загора. Обучителните модули бяха водени от психолози от Фондация „Институт за съвременна психология“ и ПИЦ по зависимости – Стара Загора. Наситената програма на семинара предостави на доброволците от всеки град – участник възможността да обменят добри практически умения и взаимно да се обучават в една организирана дейност, демонстрирана от съответен град участник.
В семинара взеха участие доброволци от младежките общински съвети и клубове по наркотични вещества и специалисти от ПИЦ и ОБСНВ от градовете Габрово, Кърджали, Ямбол, Хасково, Стара Загора и Разград. В последния ден от обучението доброволците от всеки град представиха пред останалите си връстници и гости своя превантивна дейност, която бе оценена от жури. Трите най-добри инициативи и кампании бяха отличени с плакети.
Разградските деца бяха ръководени от Станислава Петрова – секретар на Общинския съвет по наркотични вещества и Миневер Мехмед – гл.експерт към Превантивно-информационен център Разград.

Оставете първия коментар към "Първо място за доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*