Великденска изложба на народните художествени занаяти краси Доходното

Великденска изложба на Дунавската задруга на народните художествени занаяти се състоя в Доходно здание, в понеделник. На откриването присъстваха кметът на община Русе Пламен Стоилов и председателят на сдружението Татяна Колева, директорът на ОП „Русе Арт“ Мариан Савов, участници и гости на изложбата.
Експозицията беше открита от Татяна Колева, която изказа благодарности от името на всички членове за подкрепата от страна на Община Русе и ОП „Русе Арт“. От своя страна кметът Пламен Стоилов отправи приветствени думи и пожела на участниците да продължават да съхраняват традициите.
Традиционната инициатива се организира със съдействието на Община Русе и Общинско предприятие „Русе Арт“. Благодарение на изложбата, която ще продължи до 17 април, гости, приятели и ценителите на българското приложно изкуство и занаяти имат възможност да се докоснат до непоказвани досега произведения, сред които и иконопис, изработен от 11-годишно момиче от училище „Иван Вазов“.
В експозицията са представени и автори от други краища на страната, като ножарят от Костенец – Николай Гавелски, и две майсторки на художествено плетиво от Горна Оряховица – Маргарита Бонева и Кремена Димитрова. Наред с техните творби русенци могат да станат свидетели и на други приятни изненади, подготвени от майстора на художественото леене Боян Мицов, иконописците Ваня Петрова и Петя Антонова, а самата Таня Колева показа за първи път три нови кукли – лазарки от Поморийско, Санданско и Шоплука.

Оставете първия коментар към "Великденска изложба на народните художествени занаяти краси Доходното"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*