Пламен Стоилов спечели приза „Кмет на месеца“

Своя глас за него в категорията „Общини с над 50 000 души население“ са дали 87% от гласувалите

Кметът на община Русе Пламен Стоилов е отличен с приза „Кмет на месеца“ в конкурса на Портала на българските общини КМЕТА.bg за месец март. Темата беше „Паркове“, а чрез онлайн гласуване гражданите поставиха Пламен Стоилов на първо място в класацията сред големите общини. Своя глас за него в категорията „Общини с над 50 000 души население“ са дали 87% от гласувалите.
Младежкият парк в града пази някои от най-големите символи на Русе. Един от тях е Вазата, която в момента се обновява и която за празника на града ще заблести с нови 27 000 пролетни цветя. През 2017-а изцяло ще бъде реконструиран и розариумът, в Парка на младежта ще бъдат изградени още детска и спортна площадка за фитнес на открито.
С европейско финансиране предстои да се благоустрои и крайбрежната зона – с нова кейова стена, пешеходни връзки, реконструирани бул. „Придунавски“ и три пасарелки, панорамна велосипедна алея, сцени на открито, детски площадки и площадки за фитнес на открито, както и яхтено пристанище.
В момента се разработва и Подробен устройствен план на Западен парк „Приста“ и Лесопарк „Липник“. Двете зони ще се превърнат в още по-значими туристически забележителности в региона, посещавани от русенци и гости на града.
Кметът Пламен Стоилов благодари на всички, които са гласували за Русе, и допълни, че подобни отличия стимулират градоначалниците да надграждат постигнатите добри резултати.

Оставете първия коментар към "Пламен Стоилов спечели приза „Кмет на месеца“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*