Пътуващата изложба „Изобретенията” е в Разград

Интересната експозиция на „Музейко“ ще бъде тук до края на месец октомври

Детският научен център „Музейко“ тръгна на път. За първа своя спирка е избрал град Разград, защото децата от Североизточна България са твърде отдалечени от детския център и е трудно да го посетят. Специално за тях „Музейко“ откри във вторник изложба, посветена на най-интересните изобретения на XIX и XX век.
Гостуващата експозиция се намира в Художествената галерия на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ №17. Тя ще остане в Разград до края на месец октомври 2017 година, с работно време от вторник до събота от 9:00 до 16:00 часа.
Входът е свободен, благодарение на подкрепата на Никола Николов, ADM, Пилко, Амета, Техноматикс, Фарматийм, Holiday news, ПФК „Лудогорец“, Йордан Тачев, Ротари клуб Разград, Сдружение „Лудогорие“ и логистичен партньор Gopet Trans, съобщават от „Музейко“.
Пътуващата изложба „Изобретенията“ се състои от игрови интерактивни модули, които поощряват малки и големи да се почувстват като истински откриватели. Експозициите разказват за различните моменти от откривателството: от мига на гениалното хрумване и начините за създаване на научен проект, до справянето с неизбежните препятствия по пътя към неговото осъществяване или успехите, които сензационните изобретения носят със себе си. Посещенията със специална програма за училищни групи става след предварителна заявка
Припомням, че идеята за пътуващата изложба за пръв път бе оповестена през октомври м.г., по време на откриването на изложбата с най-добрите творби от фотоконкурса „Денят на първия звънец“, организиран от сдружение „Образование и бъдеще“ в партньорство с Клуба на разградските любители на фотографията. Тогава победителите до 18 години имаха възможността да посетят „Музейко“ в София.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Пътуващата изложба „Изобретенията” е в Разград"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*