Стартира Първи национален конкурс за къс разказ „Русе – град на мостове”

Клуб „Мечтание“, Дамски писателски клуб „Фортуна“ и Фондация „Русе – град на свободния дух“ обявяват Първи национален конкурс за къс разказ на тема „Русе – град на мостове“.
В него могат да участват всички любители на творческото писане, с изключение на членовете на журито и техни роднини по права линия. Текстовете ще се приемат от 16 април до 31 юли 2017 година e-mail в сайта на инициативата www.mostovekonkurs.wixsite.com/konkurs. Те трябва да са с до 1500 думи, шрифт Times New Roman 12, файлове .doc, .docx, .rtf. Необходимо е файлът да бъде озаглавен само с името на разказа на български език. В придружаващия текст на имейла трябва да се посочат трите имена на автора, телефон и имейл за обратна връзка. В писмото е нужно да има отделен насочващ текст, който да дава отговор на въпроса „Какво ви вдъхнови за разказа?“.
Разказите ще се приемат от сътрудник и ще бъдат записани в регистър. Те ще бъдат оценявани от петчленно жури, като всеки един от членовете ще получи анонимен текст по e-mail. Всеки член на журито посочва 10 разказа, класирани низходящо, като най-високата оценка ще е 10. Фаворитите сред разказите ще се определя като сбор от точките. Десетте разказа с най-много точки ще бъдат качени за публично четене на интернет страницата на конкурса, заедно с имената на авторите и ще бъдат публикувани в сборник. Ще бъде предоставена възможност на русенци да определят своя фаворит. Срокът за обявяване на резултатите е от 1 до 30 септември 2017 година.

Публикувано в бр. 13 от 2017 г.

Оставете първия коментар към "Стартира Първи национален конкурс за къс разказ „Русе – град на мостове”"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*