Ивайло Нанчев – успех, постигнат с много труд

Ивайло Нанчев със Станка Златева

В погледа на младия борец искри вечния стремеж на човека за надмощие и победа
Усмихнат и добронамерен, отличник, Ивайло Нанчев бе избран за „Спортист на годината“ – 2016 на Спортно училище – град Велико Търново. Спокоен и възпитан в училище, на тепиха е различен. Дори в погледа му искри вечния стремеж на човека за надмощие и победа. Владее отлично всички техники, които не само звучат застрашително, но и така изглеждат – вкопчаване, захващане, заклещване и премятане, граплинг, хвърляния, събаряния, заключване на ставите на противника. Спортната си кариера гради с много труд. Започва с бронзови медали на турнирите по борба свободен стил „Илия Павлов“, „Млади Данколовци“, „Стоте войводи“ през 2014 г.; трети места на Държавното лично първенство и на Международния турнир в Украйна през 2015 г. Устремен към победите. 2016 г. му носи сребро на Държавния личен отборен шампионат в категория до 96 кг, юноши. Този път е победител на традиционните международни турнири „Илия Павлов“, „Освободители“ където печели златни медали. На международния турнир в Турция, в който участват 6 държави и много силни съперници, печели бронзов медал. Първи е на международния турнир в Македония в категория до 84 кг, в който за надмощие се борят отборите на Косово, Албания, България и Турция. Награден е с Купата за най-резултатен състезател и най-добре представил се чужденец. В Косово заема трето място и се бори за мъже. На тепиха демонстрира сила и могъщество, невероятна воля за победа. Дори да загуби, в срещите влага цялото си сърце и зрителите никога не са разочаровани, а остават с чувството, че виждат победител.
Помни датата, на която влиза в залата – 13 април 2011 г. Спортист на СКБ „Илия Павлов“. Какво мисли за него дългогодишният му треньор Мирослав Колев: „Много трудолюбив и амбициозен спортист. Не е от състезателите с природна даденост, от тези, за които се казва, че имат усет към тепиха. При Ивайло е обратното – всичко е постигнато с изключително много труд и тренира двойно повече. Разчита на отработени движения и хватки. Залага на издръжливостта и физическата сила. Готов е да пренебрегне контузии и пак да тренира. Всеотдаен и отговорен – това е пътят му към успеха. Не отсъства никога от тренировките – пороен дъжд, сняг – той е в залата. Скромно момче, стойностен човек.“
През 2017 г. Ивайло е втори на Държавното лично първенство в категория до 96 кг. Анализира загубата от Антон Златков, отново е самокритичен, оценява степента на концентрация, допуснатите грешки. Показва професионален и интелигентен подход. От 2017 г. е състезател на националния отбор по борба свободен стил. Със своята всеотдайност и с постиженията си Ивайло Нанчев е елитен спортист и гордост за Спортно училище – град Велико Търново.

Оставете първия коментар към "Ивайло Нанчев – успех, постигнат с много труд"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*