Филмът „Плевен – вълни по равнината“ е номиниран за награда

Той участва в категория „История и култура“ и се конкурира с ленти от Сърбия, Армения, Малайзия

Филмът „Плевен – вълни по равнината“, създаден по поръчка на Община Плевен в партньорство с Продуцентска къща „Файв Стар Медиа“, е номиниран да продължи съревнованието в програмата на XIII Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“ и да се състезава за награда, съобщиха от пресцентъра на Общината. Стана ясно, че тази година селекцията е направена измежду 91 филма от 18 държави. Номинираните продукции ще имат свободни прожекции за широката публика.
„Плевен – вълни по равнината“ участва в категория „История и култура“, подкатегория „Научно-популярен и документален филм“ в конкуренция с ленти от Сърбия, Армения, Малайзия. „Важна е не толкова наградата, а стъпките ни за съживяване на туристическия бранш“, коментира кметът на община Плевен Георг Спартански.
Жури в състав от филмови професионалисти, академични преподаватели, представители на туристическия бизнес избира да награди най-добрите филми във всяка категория. Председател на журито на състезателните програми се избира на ротационен принцип от членовете. „На източния бряг на Европа“ е фестивал за рекламни видеопродукции, представящи туристически дестинации от цял свят. Темите обхващат всички видове туризъм.
Церемонията по награждаването на XIII Международен фестивал на туристическия филм – България ще е от 18.00 часа на 6 април 2017 г.
Величка БОЖИКОВА

Публикувано в бр. 12 от 2017 г.

Оставете първия коментар към "Филмът „Плевен – вълни по равнината“ е номиниран за награда"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*