Плакет „Русе“ на Светлин Русев връчи кметът Стоилов

Кметът на община Русе Пламен Стоилов връчи Плакет „Русе“ на известния български цигулар Светлин Русев в края на изминалата седмица. Наградата се присъжда за ярки творчески постижения в областта на музикалното изкуство и принос за развитието и европейския престиж на русенската музикална култура и Международния фестивал „Мартенски музикални дни“.
„Русенци се гордеят да имат такъв именит съгражданин. Благодарни сме за това, че с таланта си допринасяте за утвърждаването на нашия град като музикална столица на България“, каза кметът Стоилов.
Светлин Русев благодари за наградата и заяви, че е развълнуван от присъденото му високо отличие. Той е носител на множество международни награди, най-престижните сред които са от конкурсите в Индианаполис, Мелбърн, Маргарита Лонг-Жак Тибо.
На същия ден в Голяма зала на Доходно здание се състоя концерт с участието на двама знаменити русенци – истинска чест за фестивалната сцена в Русе и неповторимо удоволствие и привилегия за всички меломани. Светлин Русев излиза за трети път на тазгодишното издание на фестивала като солист, а този път и като концертмайстор на Софийската филхармония, заедно с пианиста Евгени Божанов и цигуларя Павел Златаров.

Публикувано в бр. 12 от 2017 г.

Оставете първия коментар към "Плакет „Русе“ на Светлин Русев връчи кметът Стоилов"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*