Цвятко Миланов посмъртно стана „Почетен гражданин на Русе“

Избран е за неговите значими постижения и принос за развитието на нотариалната дейност и правото в България

Със званието „Почетен гражданин на град Русе” се удостоява посмъртно Цвятко Стоянов Миланов за неговите значими постижения и принос за развитието на нотариалната дейност и правото в Република България, реши Общинският съвет в Русе.
Цвятко Стоянов Миланов е роден е на 04.04.1926 година в с. Ловско, община Лозница, област Разград. През 1945 г. завършва Разградската гимназия, след което е приет като студент редовно обучение в Юридическия факултет на Софийския университет „Св.Климент Охридски“, специалност „Право“. През 1945 г. се дипломира като юрист. След завършване на висшето си образование отбива редовна военна служба като граничар на границата с Република Турция.
През 1954 г. започва работа като юрисконсулт по разпределение в Община Тутракан. През 1958 г. става нотариус в Районния съд в Русе. До 15.09.1998 г. работи като държавен нотариус, а след създаването на Нотариалната камара на Република България е частен нотариус и остава такъв до последния си ден. Жизненият му път свършва на 11.11.2016 г. в гр.Русе.
Цвятко Миланов беше една от забележителните фигури в нашия град. Освен безспорния професионализъм, който демонстрираше в дейността си в полза на гражданите, той е едно от най-значимите имена в българския нотариат. За заслуги и към развитието на правото в Република България и в частност към нотариата е на награждаван, както следва:
24 – 25.10.2008 г. – Грамота и плакет от първия конгрес на нотариалната камара за заслуги към развитието на нотариата в Република България, във връзка с 10-годшишнината от основаването на нотариалната камара и свободния нотариат в Република България.
31.03.2009 г. – Поздравителен адрес от Нотариалната камара на Република България по случай 50-годишен юбилей като работещ нотариус.
24.10.2013 г. – Почетен знак на съюза на юристите в Република България за професионални постижения и активна съюзна дейност.
04.04.2016 г. – Плакет от Нотариалната колегия на Велико Търново и благодарствен адрес за изключителен професионализъм и принос за развитието на нотариалната професия, във връзка с 90-годишен юбилей.
Цвятко Миланов беше уважавана фигура в юридическите среди. В подкрепа на предложението за удостояването му със званието „Почетен гражданин на град Русе” са налице положителни становища от Нотариалната камара на Република България, Съюза на юристите в Република България, както и от Адвокатския съвет към Адвокатска колегия Русе.
ФОРУМ

Оставете първия коментар към "Цвятко Миланов посмъртно стана „Почетен гражданин на Русе“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*