Интерактивна система за преподаване заработи в плевенско школо

Тя струва на СУ „Иван Вазов“ 60 хиляди лева и е от най-ново поколение, единствена засега в страната

Директорът на училището Димитър Митев

Директорът на училището Димитър Митев

Интерактивна система за преподаване с използване на специализиран софтуер за образованието mozaBook Classroom работи от тази седмица в СУ „Иван Вазов“ – Плевен. Системата е монтирана в 13 от класните стаи и в зала „Европа“, която тук функционира от няколко години. Интернет мрежа свързва специалните мултимедийни дъски и дисплеи с Touch екран, на който се визуализира информацията.
„Това не са традиционните електронни уроци, а т.нар. сцени, при които на учителите се дава възможност да комбинират изключително богато 3D анимирано съдържание по всички предмети от I до XII клас“, обясни пред журналисти директорът на училището Димитър Митев. А ние имахме усещането, че се намираме в една красива приказка от бъдещето и сме нейни главни герои. Но разбрахме, че бъдещето е вече при нас, че не е приказка, а действителност. И научихме още, че учителят може да разработи електронно съдържанието и да го сподели с учениците, а те – да го прегледат от домовете си или от всяко друго място неограничен брой пъти. Самите ученици споделиха, че преподаването по този начин им харесва и ги улеснява, а „сухата” наука става по-интересна, по-желана и дори забавна. За да се запознаят с възможностите и приложението на софтуера, учителите са преминали обучения. Инвестицията в новата система, каквато за момента в страната има единствено в СУ „Иван Вазов“ – Плевен, е близо 60 хил.лв. от бюджета на училището.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С това нововъведенията в това плевенско средно училище не приключват, обясни Димитър Митев. Той демонстрира монтираната система на външни ролетни щори с електронно управление, които минимизират влиянието на атмосферните условия и намаляват месечните разходи за консумативи.
До месец ще е готов и вторият вход на училището, който ще ползват учениците от горния курс. От същото място ще се осъществи и „топла” връзка с Общинския плувен комплекс, където част от възпитаниците на училището ходят на курсове по плуване. Работи се и по изграждане на система за пропускателен режим с турникети. Учениците ще имат чипове, с които ще се чекират на влизане и излизане от училище, а данните за това дали са в сградата ще са достъпни чрез информационните технологии и за родителите. Така те ще знаят по всяко време къде са децата им.
Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Интерактивна система за преподаване заработи в плевенско школо"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*