За десети път Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата

Националният конкурс за хумор и сатира в Кубрат възниква през 2007 г. по идея на местния Хумористичен клуб „Жарава“. В него досега са участвали над 1200 творци с хиляди материали. В журито са били изтъкнати български творци като Борис Арнаудов, Доньо Донев, Георги Василски, Николай Пекарев, Румен Леонидов, Митко Новков, Данаил Константинов и други.
За юбилеен десети път град Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата в България. Обявен бе Десетият национален конкурс „Кубрат – 2017“. Организатори на тази хубава проява, както бе и досега, са Община Кубрат, Българското национално радио – Програма „Христо Ботев“, Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1891“ и местният Хумористичен клуб „Жарава“.
Условията за участие не са променени от предишните издания на конкурса. В раздел „Карикатура А4“ (свободна техника) – до 10 творби, в „Кратки сатирични форми“ (епиграма, афоризъм и други) – до 25 творби и в „Стихотворение или кратък хумористичен разказ“ – до 3 творби. Те трябва да са придружени от кратка творческа биография и снимка или шарж на участника. Нужно е посочването на телефон за връзка.
Крайният срок за получаване на материалите е 10 април 2017 година, на адрес: 7300 гр. Кубрат, Разградска област, ул. „Княз Борис I“ №1 или на e-mail: chitalishte.kubrat@abv.bg и kubrat@kubrat.bg. Телефоните за допълнителна информация са: 0848/7 23 26 и gsm: 0889 113 593 – Димитър Атанасов. Такса за присъстващи в деня на конкурса е 10 лева. На участниците се осигуряват вечеря, нощувка и закуска.
Обявяването на резултатите и награждаването на победителите ще стане на специално тържество на 12 май 2017 г. от 17.00 часа в Ритуалната зала на читалището в Кубрат.
Светломир КИРОВ

Публикувано в бр. 9 от 2017 г.

Оставете първия коментар към "За десети път Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*