Иван Паришков с награди от конкурса „Път към славата“

Иван Паришков

Той бе удостоен с диплом за изпълнението на руската си песен, получи признанието на журито и пя на голямата сцена

1-1Иван Паришков се завърна с награди от V Национален конкурс на изкуствата „Път към славата“, който се проведе от 3 до 5 февруари в София. Иван е възпитаник на вокална група „Приста” при ОМД – Русе, с ръководител Доротея Бальовска.
Той се състезава с още 35 деца в раздел „Поп музика“ – вокални изпълнители, във втора възрастова група, а изпълнението му на песента „Илюзия“ на Тончо Русев грабна първата награда. Участниците бяха оценявани от жури в състав: председател – известният певец и музикален педагог доц. Етиен Леви, д-р Нели Маринкова – преподавател по поп и джаз в НБУ и Националното музикално училище и Николай Текелиев – журналист в БТА. Конкурсът се организира от Арт център „Кърнолски“ и е под патронажа на Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители и се провежда със съдействието на Министерството на образованието и науката.
За първи път в юбилейното пето издание на „Път на славата“ бяха присъдени награди на Руския културно-информационен център (РКИЦ) и на Италианския културен институт за популяризиране съответно на руската и на италианската култура. Иван Паришков бе удостоен с диплом за изпълнението на руската си песен. В галаконцерта на победилите тази година журито определи кои от наградените изпълнители ще участват.
Иван Паришков получи признанието на журито и пя на голямата сцена в Руския културно-информационен център. Галаконцертът бе заснет от Българската национална телевизия.

Оставете първия коментар към "Иван Паришков с награди от конкурса „Път към славата“"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*