Обявиха фотоконкурс за най- красивите български фонтани

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” канят всички институции и неправителствени организации в община Плевен да вземат участие във фотоконкурса „Фонтаните в България” в категория „Награда за обществена институция”. Проявата е част от Седмица на водата – 2017, която се осъществява по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от инициативата „Международен воден мост 2017”. Това съобщиха за в. „Форум” от пресцентъра на Общината. Оттам уточниха, че целта на конкурса е да представи красивите български фонтани в цялата страна. Те може да се старинни или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради и дори в дворове на частни домове.
Петдесетте най-впечатляващи снимки ще станат част от Националната фотоизложба „Фонтаните в България”, която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в столицата. Десет от тези 50 снимки ще бъдат избрани след онлайн гласуване. Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури. Само пет от общо 50-те снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония, която ще се проведе на 22 март – Световния ден на водата, отново във фоайе на УАСГ (новата сграда). Авторите на творбите ще получат специални награди.
В категория „Награда за обществена институция” могат да участват държавни, общински, културни, образователни институции и НПО организации. Категорията има и допълнително условие – снимките да са придружени с пояснителен текст, представящ положителен пример за грижа и добра практика за устойчиво управление на водните ресурси от институцията или организацията. Крайният срок за участие е до 12.00 часа на 15 февруари 2017 година, припомнят от общинския пресцентър в Плевен.
Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Обявиха фотоконкурс за най- красивите български фонтани"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*