Какво се случва с наследниците на най-кръвожадните диктатори

Иван Първанов

Повечето така и не успяват да намерят верния път и завършват живота си презрени от всички

Иван ГЕОРГИЕВ

Иван ГЕОРГИЕВ

Иван Първанов е български писател документалист и журналист. Роден е през 1973 г. в град Елена. Завършил е Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” със специалност „Български език и история“, като интересите му са в областта на историята и по-точно в областта на най-новата обща и българска история, образите и ролята на световните диктатори, атентатите и тероризма по света. Автор е на „диктаторската” поредица „Кремъл Власт и Смърт”, „Децата на диктаторите”, „Любовниците на властта” и „Мавзолеи, гробници и мумии”.
В книгата „Децата на диктаторите“е представен животът на наследниците на най-кръвожадните и властолюбиви диктатори в новата и най-новата световна история: Хитлер, Мусолини, Сталин, комунистическите диктатори Живков, Брежнев, Андропов, Чаушеску, за да се стигне до отрочетата на африканските и азиатските диктатори като Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи. Живот, изпълнен с разгул, пороци и низки плътски страсти. Затова и едва ли за някого ще бъде чудно, че края на повечето от тези наследници на властниците е един и същ. След падането на родителите им от власт, синовете и дъщерите на диктаторите с малки изключения така и не успяват да намерят верния път и завършват живота си като алкохолици, наркомани и клошари, забравени, отритнати и презрени от всички.

Незаконният син на Адолф Хитер

Книгите на Иван Георгиев

Книгите на Иван Първанов

Нацисткият лидер Адолф Хитлер имал извънбрачно дете от французойка. Сензационната новина публикува през 2012 г. френското сп. „Поан“. Според информацията, името на предполагаемия син на фюрера е Жан-Мари Лоре и той е плод от връзката му с французойката Шарлот Лобжоа. С младия и напет германски войник красивата французойка се запознава през 1917 г. Бъдещият фюрер по онова време е на 28 години и участва в сраженията срещу французите в Пикардия като обикновен редови войник. В един свободен от битки ден той отива на разходка в близкото градче Фурн ан Веп, край Лил и там се запознава с Шарлот Лобжоа.
„Косях сено заедно с другите жени, когато видяхме от другата страна на пътя германски войник. Той вършеше нещо много странно. Държеше отворен скицник и рисуваше нещо с молив. На другите жени им беше много интересно и ме изпратиха да го попитам какво рисува. Аз малко се страхувах, но любопитството и у мен надделя и отидох. Така се запознахме”, разказва Шарлот години по-късно на сина си Жан Мари. Скоро след запознанството с Хитлер, тя забременява, а през пролетта на следващата 1918 г. ражда момче. По това време обаче бащата вече е напуснал Фурн ан Веп и така и никога не вижда сина си. Любимата на фюрера си спомня, че двамата с Адолф често се разхождали сред природата. Бъдещият диктатор много обичал да обикаля с часове горите и поляните. Той обаче не бил романтичен, държал се сухо и сковано, и като че ли винаги играел. Както се разхождали, хванати ръка за ръка, Хитлер изведнъж спирал, изпъвал се, облещвал очи, напрягал врат и започвал да крещи на въображаемата публика на родния си немски език, пред очите на занемялата Шарлот.
2През 30-те години, по неизвестни причини, майката дава момчето за осиновяване на семейство Лоре, чиято фамилия то ще приеме за цял живот. Дали Хитлер е знаел, че има син във Франция, е трудно да се каже. Според самия Жан Мари германски офицери са носели пари на осиновителите му по време на цялата Втора световна война. Това дава основание да се смята, че фюрерът е знаел за него и е наредил за момчето да бъдат полагани грижи.
Истинската майка се връща в живота на сина си в средата на 50-те години, когато той вече е 40-годишен мъж. Тя му разказва коя е и кой е неговият истински баща. Моли го за прошка за това, че го е изоставила и дала на чужди хора да го гледат. След което двамата се разделят, за да не се срещнат никога повече. Малко след тази среща Шарлот умира. Като научава истината за баща си, Жан Мари се качва на тавана на майчината си къща, където намира няколко картини, подписани от самия Хитлер. Картините са рисувани с молив и са предимно пейзажи от околността, правени през 1917 г. Каква е съдбата им обаче не е ясно.

Жан-Мари Лоре

Жан-Мари Лоре

Незаконният син на Адолф Хитлер умира през 1985 г. на 67 години. Приживе той оставя на адвоката си Франсоа Жибо документи, които категорично доказват произхода му. През 2012 г. адвокатът продава документите на списанието „Поан”, което веднага разгласява сензационната новина. Месец по-късно тя е потвърдена и от още един източник. Синовете на британския войник Ленард Уилкис, участник във Втората световна война, изваждат на бял свят съдържанието на дневника на своя баща. Ленард е един от първите войници, стъпили на нормандския бряг по време на десанта през юни 1944 г. Той всеки ден старателно описва в дневника си какво му се е случило. На датата 30 септември споделя в тефтерчето си: „Днес беше един много интересен ден. Посетиха къщата, където Хитлер е живял като ефрейтор през предишната война. Видях жената, която е имала бебе от него и тя ни каза, че синът й сега се бие с френската армия срещу германците“. Написаното в тефтера напълно съвпада с твърденията на списание „Поан” за френския незаконен син на фюрера и прави сензационната информация достоверна.

Гели Раубал

Гели Раубал

За личния и интимния живот на Адолф Хитлер и досега се знае малко, като информацията е твърде противоречива. Според спомените на някои от хората, намирали се в близкото му обкръжение, фюрерът изобщо не си пада по „тънката част” и не обръща внимание на жените, тъй като го отвличали от работата, на която бил посветил живота си, бъдещето на Третия райх. Някои клеветници от онова време дори твърдят, че фюрерът е импотентен. Други от съвременниците му, пък го представят като похотлив и извратен Дон Жуан, който обаче много добре умее да прикрива страстите си. Има и такива, които твърдят, че Адолф е хомосексуалист и си пада по малки момченца и войници.
Един от най-загадъчните въпроси от живота на Хитлер е отношението към неговата племенница Гели Раубал и дали двамата са били любовници. От 1925 г. до смъртта си Гели е лична икономка на Хитлер и се обръща към него с „чичо Алф”. Чичото обаче се държи прекалено собственически към своята племенница. Той не я пуска да излиза сама и дори когато трябва да отиде на пазар, винаги е придружавана от някого. Дали защото просто се страхува тя да не бъде нападната, или поради най-обикновена мъжка ревност? И изведнъж Гели се сгодява за личния шофьор на Хитлер. Според някои автори фюрерът сам заповядва този брак да се случи, за да бъде Гели непрекъснато пазена от верния му шофьор и бодигард Емил Морис. Това е доста интересно, тъй като Морис е евреин, а патологичната омраза на Хитлер към евреите е известна на всички. Според хора от обкръжението на фюрера сгодяването е само параван, като той продължава да поддържа интимна връзка с племенницата си и след това.
На 18 септември 1931 г. г. Гели Раубал се самоубива с пушката на любимия „чичо Алф” в квартирата му в Мюнхен. Предполага се, че причина за смъртта и е болезнената ревност, която тя изпитва към своя чичо, след като разбира, че в живота му се е появила съперницата Ева Браун. Това е и разпространяваната през годините официална версия. Съществуват обаче и доста други. Според една от тях Гели забременява от Хитлер и се самоубива тъй като не може да понесе позора от това. Според друга версия след като казва на „чичо Алф”, че няма да махне детето, той побеснява и нарежда на охранителите си да я убият. Според трета, фюрерът разбира, че любовницата му поддържа интимни връзки и с други мъже и дава нареждане да бъде ликвидирана. Съществуват и хипотези, че Гели е убита от враговете на фюрера след като отказва да сложи отрова в ястието му. Духовният изповедник на Гели, отец Бернард, който знае всичките й тайни, е категоричен: „Никога няма да повярвам, че тя сама е свършила със себе си, тъй като много добре я познавах.”

Книгите на Иван Георгиев

Книгите на Иван Първанов

Какви са били действителните чувства на Хитлер към Гели, така и никога няма да стане ясно. Факт е обаче, че след смъртта и, фюрерът държи във всяка от стаите на дома си нейна снимка, а на приближените му е забранено под страх от смъртно наказание да произнасят името и пред него.
Любопитен факт е, че следващата жена в живота на Хитлер, Ева Браун, също прави два неуспешни опита за самоубийство. Явно да се живее с диктатора действително е доста голямо предизвикателство. Хитлер и Ева Браун се познават още от средата на 20-те години, но до края на войната той отказва да се появява с нея публично, тъй като е „женен за Германия”. Едва на 29 април 1945 г., пред лицето на смъртта, те се женят в бункера на фюрера във Вълчето леговище, а на следващия ден се самоубиват за да не попаднат живи в ръцете на врага. Впрочем въпросът за смъртта им вече 70 години е доста противоречив и дискусионен. Много историци смятат, че тя е инсценирана и че диктаторът и Ева Браун тайно успяват да избягат и да се укрият в Южна или Латинска Америка, където остават до смъртта си.
Според официалната информация Адолф Хитлер няма официални деца, а имуществото приживе завещава на сестра си Ангела. Съществува обаче и версия, че диктаторът има наследници. При това не 1-2, а цели 20, пръснати по целия свят.
В основата на тази версия е разказът на бившия оберщурмфюрер от СС Ерих Рунге. След Втората световна война той разкрива поредната сензация от тайните на Третия райх. Според Рунге през декември 1935 г. по заповед на райхсфюрера Хайнрих Химлер, на територията на цяла Германия са създадени родилни центрове, в които при условията на пълна секретност на бял свят се появяват т.нар. „бели зверове”. Това са бебета с родители чисти арийци. Те трябвало да бъдат бъдещето на Райха и да запазят чиста немската кръв за поколенията. Всички тези деца се смятат за осиновени от фюрера, който е техен духовен баща, водач и пазител. Освен тях обаче, според оберщурмфюрер Рунге, самият Хитлер е биологичен баща на 20 от „белите зверове”, като дава съгласието си със спермата му да бъдат оплодени 100 арийски жени на възраст от 18 до 27 години. Операцията по извършването на оплождането е суперсекретна и носи кодовото име „Планът Тор”. Идеята за нея е на заместника на Хитлер, Рудолф Хес, който на едно от секретните съвещания във Вълчето леговище заявява пред всички: „Фюрерът трябва да има и свои собствени деца. Само в техните вени ще тече свещената кръв на фюрера и те ще наследят върховната власт в Германия.” Допълнителна причина да се съгласи да има деца от сурогатни майки е, че Хитлер болезнено завижда на Сталин, който има синове, готови да го наследят начело на властта. Жените, оплодени със спермата на фюрера, разбира се, не знаят каква велика мисия изпълняват и каква висока чест им е оказана. Те мислят, че са просто едни от многото, които ще родят бъдещи достойни войници за СС.

Книгите на Иван Георгиев

Книгите на Иван Първанов

Звучащите доста съмнително разкрития на оберщурмфюрер Рунге, неочаквано се потвърждават и от разказа на бившият лекар от СС, д-р Алесандро Джованезе. След падането на Третия райх докторът успява да избяга в Бразилия, заедно с десетки други нацисти. Когато прочита за разкритията на Рунге, Джованезе разказва пред журналисти, че самият той бил участник в проекта „Тор” и е виждал с очите си 20-те деца на Хитлер. След раждането те са отглеждани в специален дом, изолиран и строго охраняван. След навлизането на съюзническите войски на териториите на Германия, на 6 май 1945 г. децата са изведени от дома и дадени за осиновяване на немски семейства, на които е казано, че това са сираци, чийто родители са загинали при бомбардировки. 18 от децата са чисти германци, а във вените на две от тях тече смесена кръв. По нареждане на фюрера със семето му са оплодени и две млади норвежки. Хитлер иска да види какво ще се получи от смесицата между чистата арийска раса и тази на древните викинги, за чийто наследници той смята норвежците. Впрочем има и още едно косвено потвърждение за съществуването на Плана „Тор”. Малко след като хвърля сензацията за 20-те деца на Хитлер, здравият Рунге, неочаквано умира от масиран инфаркт.
Въпросът за незаконните деца на фюрера предизвиква разпространението на всякакви версии и пикантерии, някои от които звучат невероятно. През 2014 г. интернет изданието „Pravda.rs” обяви, че според разсекретени документи на източногерманските тайни служби ЩАЗИ, днешният германски канцлер Ангела Меркел е незаконна дъщеря на Адолф Хитлер. Доказателство за това било, че тя носи името на сестрата на Хитлер и на неговата племенница Гели, чието пълно име всъщност е точно Ангела. Впрочем версията, че Меркел е дъщеря на фюрера застъпва и един от най-големите нацистки убийци, Карл Клауберг. В мемоарите си той разказва, че през 1945 г. е арестуван и след това освободен след като предава на ЩАЗИ огромно количество тайни документи, сред които и тези за „Планът Тор”. „Едно от тайните деца на фюрера, до които агентите на ЩАЗИ успяват да се доберат е малката Ангела. Издават и фалшив паспорт и назначават за нейн баща лутаренския пастор Хорст Каснер, а за нейна майка учителката по английски език Херулинд, твърди Клауберг. Дали казаното от бившия нацист и истина или плод на болен мозък, е трудно да се каже. Самият Клауберг след като е освободен от войските на съюзниците, се връща във ФРГ, където малко по-късно е убит. Така тайната, чиято вратичка той открехва, остава и дава поводи за съмнения.
Иван ГЕОРГИЕВ

Публикувано в бр. 51 – 52 от 2016 г. и в бр. 1-2 от 2017 г.

Оставете първия коментар към "Какво се случва с наследниците на най-кръвожадните диктатори"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*