„Дунав завинаги“: „Чиновниците в БФС гонят феновете от трибуните”

„Чиновниците в БФС явно искат да изгонят и малкото хора от трибуните. Това показва поредното решение на футболната ни централа”, заяви председателят на Клуба на привържениците на драконите – „Дунав завинаги“ Андрей Кючуков.
Ето мнението на ръководителя на феновете на драконите без съкращения:
През пролетта и лятото на 2016 г. БФС проведе серия от срещи с различни фокус групи за определяне на новия формат на родния футболен шампионат. Целта, която бе прокламирана тогава от функционерите от централата и холандците, които изработваха този формат, наред с подобряване на качеството, нивото на първенството и футбола, който се играе в него, бе и привличане на повече фенове по трибуните. БФС обаче далеч не е последователен в тези си действия. Радваме се, че от страна на съюза имаше постъпки за санкции на рефери, част от които сгрешиха неведнъж и системно в наш ущърб през есента. Продължаваме обаче да не сме съгласни със санкцията за мач пред празни трибуни, която бе наложена на „Дунав“ след случилото се преди срещата с „Локомотив“ Г. Оряховица в Разград при условие, че след далеч по-сериозни инциденти с последствия и пострадали служебни лица имаше само затваряне на няколко сектора или блокове от дадени стадиони за един мач.
Може би, като продължение на тази санкция идва и решението на СТК към БФС за определените дати и часове, в които трябва да се изиграят първите 5 кръга на първенството в Първа лига за 2017 г. Според оповестената в 16:50 ч. на 27 януари програма „Дунав“ ще „домакинства“ в часове и дни далеч от тези, които биха създали предпоставки за празнична атмосфера на трибуните. Срещата пред празни трибуни, в която русенският отбор трябва да се бори за мястото си в първата шестица с „Берое“, е предвидена за петъчен ден от 17:30 ч. Също толкова важното в тази връзка гостуване на „Ботев“ Пловдив отново е в петъчен ден от 17:30 ч. Очакваното с голям интерес домакинство на „Левски“ София пък идва в работния вторник и то от 15:00 ч.!!! Следващото – с „Локомотив“ Пловдив, отново пак е в работен петъчен ден от 17:30 ч.
Иска ни се да вярваме, че всичко това е изключителна поредица от случайности. Иска ни се да вярваме, че няма умисъл и не е целенасочено това да се случва на клуб като „Дунав“, разчитащ изключително много на подкрепата на своите фенове и на постъпленията от билети за своето съществуване. Иска ни се да вярваме, че БФС наистина иска по-качествен футбол и повече фенове по трибуните по време на мачовете от родното първенство. Иска ни се, но ни е все по-трудно и невъзможно. Наред с това, все още, заради изискванията на БФС, съществуват и клубове, които по независещи от тях причини не могат да играят мачове в своя град. Въпреки обещанията на повечето отговорни за целта институции, политици, министри, експерти и изпълнители ремонтът на Градския стадион в Русе по всичко личи, че няма как да приключи за първите пролетни мачове на нашите любими дракони. Оказа се, че от 18 октомври, когато бе първата копка, до този момент единствено в 33 дни е имало подходящи условия за ремонт. Сега дейностите там са замразени и кога и как ще се случат останалите 27 дни от предвидения срок не е ясно.
Ние, феновете, обаче не можем да гледаме повече безучастно това и вече раздвижихме ремонта – от началото на годината там вече има снежни човеци, които току виж свършили повече работа. Наред с това ние ще продължаваме да настояваме и да следим отблизо какво и как се прави за това Градският стадион в Русе да приеме възможно най-бързо домакинствата на „Дунав“. Чакахме 25 години „Дунав“ да се завърне в елита. Чакахме цяла есен драконите да домакинстват в Русе. Имаме търпение, но то не е безгранично.
Андрей Кючуков,
председател на „Дунав завинаги“

Оставете първия коментар към "„Дунав завинаги“: „Чиновниците в БФС гонят феновете от трибуните”"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*