Георг Спартански: Да крадеш от храната на децата, е мародерство

Георг Спартански

След сигнали на родители, че от детски градини и ясли се изнасят нерегламентирано храни, предназначени за децата, в община Плевен започнаха масови проверки. След поредните проверки се установи, че служителите от персонала на детско заведение в града не спират да изнасят храна, предназначена за децата. Кметът Георг Спартански коментира на оперативка в понеделник, че „това, което се случва, е мародерство”.
При последната такава проверка на място, направена в края на миналата седмица, в личния багаж на две служителки в една от детските градини са намерени бисквити, прясно мляко, кашкавал, сирене, готова смес за приготвяне на принцеси, захар, мая, два моркова.
„Като адвокат, съм защитавал хората 25 години, защото всеки има право на защита. Понякога има обяснение защо крадеш – например не си ял пет дни и нямаш какво да ядеш. Не е оправдание, но е някакво логично обяснение, или ако ти и жена ти сте безработни и не можете да нахраните децата си. Само че това, което се случва в детските градини и ясли в Плевен, е мародерство. Тези хора са на заплата, те могат да се изхранват, а и се хранят в самите детски заведения. Въпреки това всеки ден с торбата изнасят и хранителни продукти. Колко стотинки струва една мая? Значи, тук се краде за „принципа”. Аз не мога да уволня тези служители, не съм им пряк работодател, затова настойчиво ще помоля директорката да прекрати трудовите им правоотношения”, категоричен е Спартански.
Той допълни, че проверката продължава, а на директорката на уличената градина ще бъде връчена покана за писмени обяснения на случая.
Величка БОЖИКОВА

Оставете първия коментар към "Георг Спартански: Да крадеш от храната на децата, е мародерство"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*