Петима са кандидатите за кмет на Община Кубрат в предстоящите избори

Частичният вот е насрочен за 19 февруари – деня, в който почитаме паметта на Апостола на свободата Васил Левски

Петима кандидати за кмет на община Кубрат са регистрирани в Общинската избирателна комисия, във връзка с предстоящите частични избори.
Кандидатът на ДПС е лидерът на движението в община Кубрат Алкин Неби. Той е завършил Медицинския университет в Плевен, а към момента работи като рехабилитатор в МБАЛ – Кубрат.
Инициативен комитет е издигнал кандидатурата на Орхан Бедиханов. В него влизат председателят на Общинския съвет в Кубрат д-р Хюсеин Карасюлейман, кметът на Севар Сузана Солакова и бизнесменът Ангел Митев. Кандидатът бе подкрепен от движение „Независимите“. Той е завършил Икономическия университет във Варна, в момента е директор на Областната дирекция на фонд „Земеделие“ в Разград.
За участие в частичния избор за кмет на община Кубрат е регистрирана и зам.-кметът на общината Нина Цонева, издигната от местната коалиция „Време за промяна“, която спечели местните избори през 2015 г.
С решение на общинското събрание на ГЕРБ временно изпълняващият длъжността кмет на Кубрат Красимир Великов бе издигнат за кандидат на партията за този пост. Той е общински лидер на ГЕРБ – Кубрат, завършил Висшия селскостопански институт – Пловдив с магистратура по финансов мениджмънт от Стопанска Академия „Димитър Ценов“ – Свищов.
Ганка Георгиева от БСП е петият кандидат в предстоящата надпревара. Тя е общински председател на социалистическата партия, икономист по образование, работи като главен счетоводител в МБАЛ – Кубрат, в предишния мандат е била и общински съветник.
Частичните местни избори за кмет на община Кубрат са насрочени за 19 февруари.
Мариета КИТАНОВА

Оставете първия коментар към "Петима са кандидатите за кмет на Община Кубрат в предстоящите избори"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*