В Кубратска община „замириса“ на избори

Нина Цонева

Нина Цонева

Все повече в Кубратска община „замирисва“ на избори. Както е известно за 19 февруари 2016 г. са насрочени предсрочните избори за кмет на общината. За участие в тях, до крайния срок – 14 февруари, в ЦИК са се регистрирали: ГЕРБ, АБВ, Българска нова демокрация, Обединени земеделци, Движение за равноправен обществен модел, Български демократичен център, ДПС и БСП.

Срокът за регистрация на конкретните кандидати на партиите, коалициите и инициативните комитети е 24 януари. Досега официално обявените кандидати са двама. Коалиция „Време за промяна“ номинира Нина Цонева – заместник-кмет на община Кубрат, а инициативен комитет, подкрепен от Движение „Независимите“ – Орхан Бедиханов – директор на Областна дирекция на фонд „Земеделие“ в Разград.

Орхан Бедиханов

Орхан Бедиханов

В селата на община Кубрат, където има изградени структури на ДПС, се проведоха предизборни събрания за издигане на кандидатите на движението. След тях се състоя и общинското събрание на ДПС. На тях бяха номинирани петима кандидати. Подредени по азбучен ред това са: Алкин Неби – рехабилитатор в местната болница и общински лидер на ДПС, Беркант Барзат – юристконсулт в общинската администрация в Кърджали, родом от Кубрат, Ерсин Ахмед – земеделски производител от село Беловец, д-р Ибрахим Яхов – ветеринарен лекар и бивш председател на общинския съвет в Кубрат и общински председател на ДПС и ЖениферПойраз – юрист в общинската администрация в град Завет. Предстои петимата кандидати да бъдат одобрени от Областното ръководство на партията, а след това от централата на ДПС да излъчат кандидата за поста.

Светломир КИРОВ

Оставете първия коментар към "В Кубратска община „замириса“ на избори"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*