Президентът насрочи нови частични избори за кмет на община Кубрат

Това се наложи, след като бяха прекратени пълномощията на Бюрхан Исмаилов заради влязла в сила присъда

С Указ на президента на Република България Росен Плевнелиев частичните избори за кмет на община Кубрат са насрочени за 19 февруари 2017 г. Документът е публикуван на 20 декември в „Държавен вестник“. В същия ден ще има избори и в пазарджишкото село Мирянци.
До новия вот се стигна след като влезе в сила условната присъда на избрания през миналата година кмет на Кубрат Бюрхан Исмаилов и пълномощията му бяха предсрочно прекратени с решение на Общинската избирателна комисия.
Срещу Бюрхан Исмаилов се водеше наказателно дело по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград. С присъда на Разградския окръжен съд той бе признат за виновен за извършено престъпление като управител на Сдружение „Кубратска мера”, който, за да получи кредит, представил неверни сведения.
За извършеното престъпление 48-годишният кмет на Кубрат бе осъден на 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено за срок от 3 години. Присъдата бе потвърдена с решение на Апелативния съд във Варна и бе оставена в сила с решение на Върховния касационен съд от 7 ноември.
След това на извънредна сесия за временен кмет бе избран инж. Красимир Великов, който ще изпълнява тези функции до полагането на клетва от новоизбрания градоначалник.

Оставете първия коментар към "Президентът насрочи нови частични избори за кмет на община Кубрат"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*