Магьоснички отиват на съд заради черна магия

В зависимост от ситуацията могат да бъдат джебчийки, проститутки или врачки

Две магьоснички отиват на съд заради измама при разваляне на черно проклятие. Обвинението срещу Мариана М. и Евдокия Г. е затова, че в периода 2012 – 2015 г. във Велико Търново и Горна Оряховица с цел да набавят за себе си имуществена облага поддържали у четири жени заблуждения, че могат да им помогнат като развалят направени им родови проклятия и магии.

За периода двете шарлатанки успели да задигнат от жертвите си над 46 хил. лева.

Пред потърпевшите измамничките се представяли с имената Надежда и Мария.
От март до декември 2012 г. маг Евдокия – Надежда успяла да напълни с глупости главата на едната от жертвите си и да й вземе общо 16 566 лв. в пари и златни бижута, за да развали черна магия, която заплашвала със смърт нея и семейството й. От други две жени тя задигнала още 1608 лв. „Колежката” й Мариана пък успяла да заблуди жертвата си, че ще й помогне чрез магьоснически ритуали да заведе и да спечели съдебно дело в Страсбург. Тя най-нагло просела все повече и повече пари, като веднъж дори поискала от „клиентката” си да й купи лек автомобил, тъй като предишният катастрофирал и бил негоден за управление. А когато жертвата най-накрая усетила, че има нещо нередно в цялата тази работа и опитала да се откопчи от лапите на врачката, последната я заплашила, че ако не заплати за направените ритуали, баща й ще умре, а майка й ще се разболее тежко. Общо маг Мариана се облажила с 27 644 лв. от наивната жена, като на всичкото отгоре накрая откраднала и 610 лв. от жената без нейно знание.
Това не е първото дело срещу врачки шарлатанки в търновско. Преди време друга „магьосничка” беше привлечена под наказателна отговорност и беше осъдена. Съдът и присъдите обаче очевидно не стряскат обикалящите по улиците пишман врачки, черни и бели магове, екстрасенски и прочие всякакви измамнички. В центъра на Велико Търново през по-голямата част от годината обикалят няколко мургави жени на възраст 25 – 30 години. Те са мултифункционални – три в едно. В зависимост от ситуацията и обстановката могат да бъдат джебчийки, проститутки или врачки. Най-често се изявяват в последната си роля.

Схемата на работа на пишман врачките

2Всяка от шарлатанките има свой район на действие. Едната от тях „работи” в района на парка „Марно поле“ и редовно се навърта около входа на бишата градска поликлиника, където са кабинетите на повечето семейни лекари. Измамничката внимателно дебне излизащите от поликлиниката хора и се насочва главно към възрастни жени, със загрижен и умислен вид, на лицето на които е изписано, че имат някакви сериозни неприятности. Със съчувстващ вид шарлатанката се приближава до възрастната жена и много любезно се интересува дали може да й помогне с нещо. Ако не успее да събуди съчувствие още в началото на разговора, тя изведнъж обявява, че „вижда” направена черна магия на жената, силно нарушена аура и бъдеща смърт в семейството сред най-близките й. В повечето случаи този номер проработва и след няколко минути циганката вече е хванала здраво в лапите си болната и изплашена до смърт жена.
„Гадателката” предлага да й гледа на ръка или на карти и „вижда” само лоши неща – болести, смърт, автомобилни катастрофи и други черни прокоби. За щастие на старата жена обаче тя може да развали всичко това срещу някаква дребна сума. Това е ключовият момент в цялата игра на мургавата измамничка. Ако „клиентката” й клъвне, оттук нататък тя вкарва в употреба целия си богат арсенал от хитрини и трикове – четене на Коран, баене над сурово яйце, капане на горещ восък над съд с минерална вода, приготвяне на индивидуална муска с текстове от Корана против уроки и всякакви други шейретлъци и мурафети, с които да обърка съвсем глвата на изплашената си жертва. При един от случаите мургавата магьосница дори си бе направила няколкодневна екскурзия за сметка на жертвата си, след като обявила, че магията може да се развали, но само ако се посетят седем определени манастира в цяла България и се вземе светена вода и икони от тях. В този случай сумата, която нещастната жертва бе броила, преди да разбере, че я водят за носа, беше четицифрена. Врачките измамнички обичат през цялото време да държат ситуацията под контрол. Те предупреждават жертвите си да не казват за развалянето на магията дори и на най-близките си, защото в противен случай проклятието щяло да бъде отключено и нямало как да бъде върнато обратно и обезсилено. Ако пък въпреки предупрежденията им, някоя от жертвите започне да се съмнява и да задава неудобни въпроси, циганките преминават към директни заплахи, че вместо да развалят магията, щели да я засилят още и да я направят такава, от която никога няма измъкване. „Ще умреш и ти, и мъжът ти, и децата ти, и внуците ти, само посмей да се обадиш в полицията“, просъскала гневно една от мургавите врачки на ошашавената си „клиентка”.

Залавяне и изправяне на съд на магьосниците менте

Залавянето и изправянето на съд на магьосниците менте е изключително трудно, тъй като те трябва да бъдат пипнати на местопрестъплението с белязани пари в ръце. Във всички останали случаи ще отричат, че са искали и получавали пари от жертвите си и поради липса на свидетели е абсолютно невъзможно да бъдат осъдени. Друг проблем е, че в съда обикновено шарлатанките се признават за виновни, искат да бъдат съдени по реда на съкратеното съдебно производство и получават пробация, уславна присъда или в най-лошия случай няколко месеца ефективно лишавне от свобода. След излежаването на присъдата обаче излизат на свобода и отново продължават с престъпната си дейност.

Материалът е публикуван в бр. 43.

Оставете първия коментар към "Магьоснички отиват на съд заради черна магия"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*