Разкриха убийството на безследно изчезнало момиче от село Желязковец

Разград

Като обвиняем е привлечен 24-годишният Таджер, който в момента е в затвора за грабеж и опит да причини смъртта на русенка

Окръжната прокуратура в Разград привлече като обвиняем 24-годишния Таджер Т. от село Желязковец, който ще отговаря за убийството на безследно изчезнало преди година и половина момиче от същото село.
Престъплението е било разкрито след продължили година и половина издирвателни действия на ОД на МВР в Разград под ръководството на наблюдаващ заместник окръжен прокурор от Окръжната прокуратура в Разград. Авторството на деянието се потвърждава от събраните доказателства, както и от самопризнанията на 24-годишния Таджер. ДНК-експертиза на намерените човешки останки в землището на село Желязковец показва, че те са на безследно изчезналата Катя А. същото село.
На 17 юли 2015 год. обвиняемият Танджер се срещнал с момичето, което познавал от 3 – 4 години с прякора Бубуш, въпреки че бил приятел с нейния брат. Около 22 часа на този ден Катя срещнала Таджер в центъра на селото. После двамата тръгнали към махала, където живеел мъжът, тъй като по думите на момичето, то имало приятел и се страхувало някой да не ги види.
След срещата двамата отишли на възвишение около селото. Таджер поискал сексуални ласки, но момичето отказало. Тогава 24-годишният обвиняем хванал девойката за гушата, стискал я няколко секунди по обясненията му. Чул, че Катя хълца и по пулса й открил, че е мъртва. Пренесъл мъртвото й тяло в близката борова гора. Захвърлил го там, като по покрил с борови игли и шума.
В момента Таджер изтърпява присъда лишаване от свобода за срок от 6 години за грабеж, придружен с опит за убийство на проституираща жена от Русе. Предстои до дни обвинителният акт срещу 24-годишния мъж да бъде внесе в Разградския окръжен съд.
За първи път в над 20-годишната практика на прокурора по делото е налице случай на тежко криминално престъпление, при който съществуват неопровержими доказателства за убийството и неговия извършител, а е липсвало тялото на убитата. ДНК-анализът по намерените изключително оскъдни човешки останки в землището на село Желязковец сочи, че те принадлежат на момиче с ДНК, какъвто носят родителите на убитата Катя.

Оставете първия коментар към "Разкриха убийството на безследно изчезнало момиче от село Желязковец"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*