17 млн. лв. ще бъдат инвестирани в градската среда на Русе

Пламен Стоилов - кмет на Русе

Кметът Пламен Стоилов подписа договор с МРРБ по ОП „Региони в растеж”

проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“

проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“

Кметът Пламен Стоилов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството договор за финансиране на проект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“. Проектът е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., на стойност 16 860 657 лева.
Дейностите по проекта ще стартират в първата половина на 2017 година с ремонт на улиците: „Славянска“, „Църковна независимост”, „Райко Даскалов“ и „Баба Тонка”. Предвидено е ново кръгово движение на площад „Св. Никола“ – пресечката на ул. „Славянска“ с бул. „Придунавски“. По ул. „Славянска“ ще бъде осигурена двупосочна скоростна велоалея, маркирана в уличната настилка.
7,5 млн.лв. са предназначени за строителните дейности за кея, близо 3,3 млн.лв. – за парка. Ще бъдат поставени указателни табели за основните забележителности в града, а съществуващите – ще бъдат освежени по план.
Около розариума в парка ще бъде подменена настилката и амортизираните паркови елементи. Площадката пред плувен комплекс „Норд“ ще бъде ремонтирана и оформена като терен за открити експозиции с временен характер. В централната крайбрежна зона са предвидени: две малки амфитеатрални площадки за изяви и концерти; в централната територия на парка са организирани тематични детски площадки и фитнес на открито; ще бъдат изградени два фонтана, алейното осветление ще бъде подновено с нови LED тела и нови прожектори.

Оставете първия коментар към "17 млн. лв. ще бъдат инвестирани в градската среда на Русе"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*