Студенти изработиха скулптури от стари автомобилни части

Изложбата е подредена във фоайето на Русенския университет
1Материализираните идеи на студенти от Транспортния факултет да създадат скулптури от стари автомобилни части бяха представени в изложба във фоайето на Ректората на Русенския университет. Провокацията към студентите е отправена от техните преподаватели преди няколко седмици и за краткото време, което са имали за реализацията на проектите си, са успели да изработят пет експоната. Моторите на Снежанка и на Дядо Мраз, Танкът от Мегатрон Транфрормърс, Локомотивът на Дядо Коледа и Смартчасовникът на инженера, са изработени от стари автомобилни детайли.
От една страна използването на части от автомобили и машинни елементи дава възможност на студентите да се запознаят практически с учебния материал, който изучават в различните дисциплини. От друга им помага да търсят и намират съвсем нови приложения на отделните детайли, каза деканът на Транспортния факултет доц. Васко Добрев.
2Интересното в тази изложба е, че автори на идеите са две студентки от специалност Технология и управление на транспорта – Боряна Пенчева и Пресияна Боримечкова. Липсата на опит в изработката на подобни скулптури дамите са компенсирали с креативност и ентусиазъм, каза д-р Юлиян Димитров от катедра Машинознание, машинни елементи и инженерна графика, който е помогнал в изпълнението на идеите им.
Организаторите на изложбата от Транспортния факултет очакват в следващото издание да се включат студенти и от други специалности, както и да представят по-големи скулптури.

Оставете първия коментар към "Студенти изработиха скулптури от стари автомобилни части"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*