Започна предколедното „сурвакане” за неправилно паркиране

78 са глобите през ноември, наложени от специалистите по контрол в Община Търговище

78 са глобите за неправилно паркиране през месец ноември, наложени от специалистите по контрол в Община Търговище. Установени са 37 автомобила, паркирани на тротоари и 25 – на зелени площи. Според Наредбата за организация и безопасност на движението, минималната санкция за това нарушение е 50 лв. Други четирима водачи са „сурвакани” за паркиране върху пешеходни пътеки. Останалите 12 са оставили колите си на други непозволени места. Глобите за тях са по 20 лв.
През последните два месеца контрольорите са издали 4 акта за лепене на агитационни материали на нерегламентирани места. След съставени констативни протоколи, за поставяне на рекламни съобщения по електрически стълбове и дървета, извършителите не са предприели незабавното им премахване. Това е наложило издаването на актове, тъй като, в Наредбата за опазване на обществения ред, е забранено лепенето на материали по витрини, огради, стени на сгради и други. Санкцията за нарушителите на разпоредбите е от 50 до 200 лв.
През изтеклия месец контрольорите са съставили и 31 констативни протокола за установени нарушения. От тях 10 са за складиране на строителни отпадъци и материали на обществени места и 8 за струпване на дърва за огрев, палети, дървени изрезки и клони. Останалите са за изхвърляне на неразфасовани кашони в контейнери и угарки на нерегламентирани места; непочистени и неподдържани прилежащи части пред търговски обекти; струпани гуми на тревни площи и разкопаване на пътна настилка.

Оставете първия коментар към "Започна предколедното „сурвакане” за неправилно паркиране"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*