Коледен базар предлага уникални изделия и домашни вина

Ще има и кулинарни изкушения в трите дни преди Бъдни вечер
Коледен арт базар отвори врати на общинския пазар в Разград. Инициативата е на ОП „Общински пазари”, съобщи директорът на предприятието Диана Колева.
Заради деня на траур нямаше официално откриване на базара и не бяха дошли всички занаятчии, производители, читалищни и женски организации, заявили желание да участват.
Засега в специално монтираните красиви дървени къщички свои уникални произведения са изложили майсторките на художествени занаяти Цвети Терзиева, Хафизе Басри и Дочка Иванова. Всеки желаещ може да си закупи на символични цени ръчно изработени коледни сувенири и играчки, предмети за бита и коледна украса. Цвети Терзиева е решила да направи коледни подаръци на своите клиенти, като всички нейни изделия в петък ще се продават с 50% намаление. Жестът й е към всички, но най-вече към онези, които обичат ръчните изделия, но не могат да си ги позволят. Днес тя раздава талончета за петъчното намаление.
На базара могат да се намерят и различни видове домашни вина, които се продават от облечена в национална носия девойка. Един от производителите – Велико Николов, е неколкократен носител на златни медали от винените конкурси в Разград.
В следващите дни на базара ще се появи и дядо Коледа, с когото децата ще могат да се снимат. Със свои щандове ще се представят и читалищата в Побит Камък, Гецово и Островче. Федерацията на жените също ще участва в изложението.
На 20, 21 и 22 декември ще се проведат кулинарни изложби, на които ще бъдат представени всякакви сладки и солени специалитети. Първия ден ще бъдат изложени месни ястия и сухи мезета, втория – тиквеници, баница, гюзлеми и домашни сладки, а третия – постни ястия за Бъдни вечер, обясни Диана Колева.

Оставете първия коментар към "Коледен базар предлага уникални изделия и домашни вина"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*