Нов роял засия в училището по изкуствата в Русе

Прекрасният инструмент бе представен с концерт
Новият роял в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ беше представен вчера вечерта с концерт под наслов „На роял „Стейнуей“ заедно можем повече“. Инструментът е закупен с финансовата помощ на Фондация „Америка за България“ и благодарение на кампанията „Талант без граници“ на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и на училището.
На концерта по повод официалното представяне на рояла присъстваха зам.-кметът по европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански, Надя Захариева – програмен директор „Изкуство и култура“ към Фондация „Америка за България“, изпълнителният директор на фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова, началникът на отдел „Култура“ в Община Русе Ива Чавдарова, както и домакинът на събитието Мария Дуканова, директор на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.
„Щастлив съм, че ме поканихте да бъда част от този вълнуващ за Русе ден. От името на кмета Пламен Стоилов благодаря на Фондация „Америка за България“, която повярва в кампанията „Талант без граници“. Уверявам ви, че ще продължим и занапред да подкрепяме емблематични за нашия град каузи“, заяви зам.-кметът Карапчански. Надя Захариева допълни, че роялът е живо доказателство, че чудеса се случват и мечти се сбъдват, а г-жа Дуканова благодари на всички, които са помогнали това да се случи.

Талантливите ученици показаха, че заедно могат повече

Талантливите ученици показаха, че заедно могат повече

Ученици и преподаватели от различни специалности споделиха своя прочит на идеята за предизвикателствата по пътя на творческото усъвършенстване и приемствеността между поколенията. Учениците със солови и ансамблови изпълнения на пиано, цигулка и флейта, певците, балетистите, художниците и актьорите доказаха факта, че заедно могат повече.
Заради впечатляващата кампания за обновяване на музикални инструменти, обявена в началото на 2016, Фондация „Америка за България“ потърси училищното настоятелство на националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе. Бяха дарени 150 000 лева за закупуването на нов роял „Стейнуей“, модел B-211, на който талантите на училището вече свирят.
В училището по изкуствата в момента се обучават 350 ученици в специалностите пиано, поп и джаз пеене и ползват инструментите редовно. В допълнение на всекидневната програма, училището е домакин и на редица концерти, майсторски класове и конкурси.

Оставете първия коментар към "Нов роял засия в училището по изкуствата в Русе"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*