Стогодишнина на студентския празник отбелязаха в Силистра

Поздравление за студентския празник

„Моят първи студентски празник“ бяха нарекли тържеството си за 8 декември студентите от филиала в Силистра на Русенския университет. Поводът бе, че от първото честване на празника се навършват сто години.
Гост на тържеството бе заместник областният управител Младен Минчев, поканен от Студентския съвет и от Лидия Ценкова. Младен Минчев, председателят на студентската общност – абсолвентката Елица Райнова и доц. д-р Теменужка Богданова – директор на Филиала в Силистра поздравиха студентите и преподавателите. Първокурснички от всички специалности представиха мултимедийни разработки, с които разказаха за произхода и историята на празника, за времето на хайделбергските студенти и за химна „Гаудеамус игитур“, изпълняван на латински в чест на студентите по целия свят.
Поетът Любен Дашев, възпитаник на предшественика на Филиала, представи своята нова книга. Нейната първата официална проява е насрочена едновременно с представянето на варненския поет Валери Станков на 16 декември в Художествена галерия – Силистра. В тържеството участваха десетокласници и дванадесетокласници от СУ „Никола Вапцаров“, с преподавател Лидия Петрова.

Оставете първия коментар към "Стогодишнина на студентския празник отбелязаха в Силистра"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*