Кметът се отчете пред гражданите на Търговище

Д-р Дарин Димитров

Това се случва за първи път, но решението е негово, а не наложено от нормативи
Безпрецедентен публичен отчет за първата година от мандата си направи кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. Това се случва за първи път и е в потвърждение, че общинската администрация работи прозрачно, а гражданите на Търговище ще бъдат запознавани ежегодно с изпълнението на всички ангажименти, поети пред обществеността от кмета и неговия екип. На срещата присъстваха граждани, представители на медии, общественици и ръководители на стопански организации. Направи впечатление липсата на представители на НПО, които винаги са взимали дейно участие при обсъждането на бюджета на Общината.

Д-р Дарин Димитров представи пред обществеността изпълнението по заложените приоритети

Д-р Дарин Димитров представи пред обществеността изпълнението по заложените приоритети

Д-р Дарин Димитров представи пред обществеността изпълнението по заложените приоритети и цели в управленската си програма, както и акцентите в процес на работа. Той подчерта, че прави отчета в изпълнение на поетия ангажимент за прозрачно управление, в диалог с всички заинтересовани страни. Акцентира, че решението е негово, а не наложено от нормативи. Отчетът беше придружен с презентация, илюстрираща основни аспекти от работата през годината. Беше подчертано, че Община Търговище няма да прекрати обявената процедура за обществена поръчка за санирането.
През 2017 г. ще стартират основните ремонти на обектите от образователната инфраструктура от инвестиционната програма за над 9 млн.лв. През пролетта ще започне рехабилитация на улиците, изграждане на кръстовище на бул. „Митрополит Андрей“ и благоустрояване на район в кв. „Запад“ 2. В строителната част е включена работата и по изграждане на т.нар. пробив „Катрафилов“. Паралелно ще продължи рехабилитацията на улици, тротоари, входните артерии по капиталовата програма и др.
Сред проблемите, които кметът представи пред гражданите, са липсата на финансиране за нова клетка на депото, засилване контрола за регистрация на кучета за овладяване на популацията на бездомните, бъдещето на казармите, състоянието на хирургическия блок и други. В бюджета за следващата година ще се заделят повече средства за благоустройствени дейности по селата, закупуването на електронно информационно табло за чистотата на въздуха, GPS устройства за сметосъбиращите и почистващи машини, разширяване на видеонаблюдението и други. Предвижда се изготвянето на местна наредба за стимулиране на инвеститори, възстановяване на новинарски емисии по радиовъзела, изготвяне на нова концепция и за традиционния пролетен панаир, мобилно приложение за жалби и други.
Д-р Димитров благодари на зам.-кметовете и на екипа на Община Търговище, на съветниците, на представителите на институции, на медиите, на политическите формации и най-вече на гражданите за активността и съпричастността им към решаване проблемите на общината.

Оставете първия коментар към "Кметът се отчете пред гражданите на Търговище"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*