Възпитателят от Дулово, блудствал с малолетни ученички, бе осъден на 8 г.

При условията на съкратеното съдебно следствие подсъдимият Илиан Василев е признал вината си

При условията на съкратеното съдебно следствие подсъдимият Илиан Василев е признал вината си
Силистренският окръжен съд осъди на осем години лишаване от свобода при строг режим и глоба от 2000 лева петдесет и четири годишния бивш старши-възпитател в училище „Христо Ботев” в Дулово Илиан Василев. Присъдата е за блудство с малолетни ученички и за разпространение на порнографски материали чрез интернет, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
В Силистра делото бе гледано при закрити врати.

Илиан Василев

Илиан Василев

При условията на съкратеното съдебно следствие подсъдимият е признал вината си. На 72 страници Илиян Василев е описал подробно своята версия за извършените от него блудства с шест малолетни момичета и за обвиненията за разпространение на порнографски материали в интернет с участието на непълнолетни, които изпращал на три от жертвите си. В последната си дума пред съда той е заявил, че „има някакви грешки, но децата са го наклеветили“. Блудствата с ученичките петдесет и четиригодишният мъж извършил от ноември 2014 до април 2015 година в дома си в град Дулово, където давал уроци по пеене на шестте пострадали деца. Някои от тях се опитали да се откажат от частните уроци в дома му заради интимните действия на преподавателя. Но Илиян Василев убеждавал родителите им, че децата са талантливи и не трябва да спират уроците по пеене. Чрез социалната мрежа учителят поддържал връзка с три от пострадалите деца. Заедно с тях той създал група „Приятели докрай“. Изпращал снимки и клипове с порнографско съдържание, дори своя собствена снимка, на която позира как уринира в тоалетната на дома си със събути панталони. Пишел, че иска да спи с тях, като обяснявал, че леглото му било празно без тях.
Действията на преподавателя станали известни на класните ръководители на момичетата, пред които децата споделили какво се случва в дома на Василев по време на уроците. Директорката на училището подала сигнал до отдела за закрила на детето, с което започнало досъдебно производство.
В хода на разследването срещу учителя в личния му компютър са намерени кадри от санитарно помещение с порнографско съдържание с участието на непълнолетни. Василев обяснил, че снимал от любопитство, а „актьорите“ в тях били момичета от вокална група на възраст около 15 години.
Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимия учител е установила, че той е с разстройство в сексуалното влечение, насочено към момичета в края на малолетната им възраст.
Съдът е потвърдил и наложената от началото на досъдебното производство мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Илиян Василев.
Присъдата на Силистренския окръжен съд подлежи на обжалване и протест.

Оставете първия коментар към "Възпитателят от Дулово, блудствал с малолетни ученички, бе осъден на 8 г."

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*