БСП в Разград изключва трима членове на Общинския съвет на партията

Председателят на структурата Денчо Бояджиев

Политическото доверие от Янка Георгиева, Росица Бончева и Калинка Атанасова ще бъде снето на пленум довечера
Трима членове на Общинския съвет на БСП ще бъдат изключени днес на пленум на общинската партийна организация в Разград, съобщи на пресконференция председателят на структурата Денчо Бояджиев.
Политическото доверие ще бъде снето от Янка Георгиева, която работи като директор на Домашния социален патронаж, от Росица Бончева – началник отдел „Социално подпомагане” в Община Разград и от Калинка Атанасова, която бе секретарка на Денчо Бояджиев в предишния кметски мандат, а сега е в звено на общинската администрация. Освен това Янка Георгиева ще бъде изключена и от групата съветници на БСП в Общинския съвет, като преди това е отказала да подаде молба за освобождаване, обясни Бояджиев. Георгиева явно ще стане независим съветник, а групата на БСП ще остане с петима съветници.
Такъв акт се случва за първи път по отношение на членове на най-висшия орган на общинската партийна организация – Общинския й съвет.
Мотивите за Янка Георгиева са, че не гласува в синхрон с групата съветници още от първото заседание на Общинския съвет през този мандат. Росица Бончева пък през февруари т.г. разпуснала основната партийна организация, на която била секретар и обявила това постфактум. Калинка Атанасова заявила след загубата на Денчо Бояджиев като кандидат-кмет, че не желае повече да се занимава с политическа работа и по нейно желание ще бъде освободена. Няма партия, която да търпи ренегати в своите редици, които да си водят собствена политика, заяви още Бояджиев.
По отношение на президентските избори той направи заключение, че след тях БСП се очертава като основна политическа сила с 5236 гласа за първи тур, който според него е мерило за партийния вот. „Това ни дава самочувствие и желание за работа по подготовката на извънредните парламентарни избори, каквито съм убеден, че ще има”, заяви лидерът на ОбС на БСП. Той допълни, че социалистите са реалисти и си дават сметка, че няма да има пълно препокриване на гласовете, подадени на президентските избори, но голяма част от хората, гласували за кандидат-президентската двойка Радев-Йотова, ще припознаят БСП.

Оставете първия коментар към "БСП в Разград изключва трима членове на Общинския съвет на партията"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*