Прокуратурата погна кмета на Никола Козлево

Общински служители в работно време извършвали ремонт на собствения му магазин

Ешреф Вели Реджеб

Ешреф Вели Реджеб

Окръжна прокуратура – Шумен е разпоредила проверка по повод журналистическо разследване на „Нова телевизия“, в което са изнесени данни за евентуални извършени престъпления от кмета на община Никола Козлево – Ешреф Вели Реджеб. Заради скандала прокуратурата се е самосезирала. Националната медия показа как общински служители в работно време извършват ремонт на собствения му магазин. В селото функционира и Център за рехабилитация на инсултно болни, построен с пари от еврофондове. Според предаването парите многократно надхвърлят вложеното. Тъй като в изнесената информация не се съдържат достатъчно данни за извършено престъпление, наблюдаващият прокурор е разпоредил предварителна проверка, възложена на МВР – Шумен, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“. Срокът за извършването й е едномесечен, съобщават още от държавното обвинение.

В хода на проверката следва да се установи кой и кога е полагал труд в магазин, собственост на Ешреф Вели Реджеб; тези лица намирали ли са се в трудови правоотношения към този момент, с кого и др., както и да бъде приобщено копие от документацията по подготовка и изпълнение на проекта за създаването на Център за рехабилитация на лица, прекарали инсулт.

Общинската организация на ДПС в Никола Козлево ще излезе с декларация, в която ще иска оставката на кмета на общината Ешреф Реджеб, заради изнесените данни от „Нова телевизия“ за злоупотреби на градоначалника. Това заяви бившият кмет два мандата Турхан Каракаш. Турхан Каракаш каза още, че Ешреф Реджеб трябва да даде обяснение за злоупотребите си пред Общинския съвет и населението. От репортажа става ясно, че Реджеб е закупил сградата на бившия супермаркет „Пени“ в кв. „Тракия“ в Шумен и то на цена от около милион и половина лева. Новият собственик започнал голям ремонт. На обекта обаче се трудят служители на общината, изпратени там в работно време. Социален работник в Центъра за рехабилитация на хора с инсулт, който е и сват на кмета, бил техният бригадир. Въпреки многократните позвънявания по телефона кметът Реджеб не отговори. Оказа се, че е в отпуска до 25 ноември. Тъй като Реджеб беше избран на поста като кандидат на ГЕРБ се очаква и реакцията на премиера Бойко Борисов.

Оставете първия коментар към "Прокуратурата погна кмета на Никола Козлево"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


*